Novi projekat za osobe sa invaliditetom: UDRUŽENJA IZ ČETIRI OPŠTINE UZ PODRŠKU EVROPSKE UNIJE

16/01/2019

UDRUŽENJA IZ ČETIRI OPŠTINE UZ PODRŠKU EVROPSKE UNIJE

Opovo, 16. januar 2019;

U Opovu je održan sastanak koji je okupio predstavnike udruženja koja realizuju  projekat „Ostvarivanje ljudskih prava na socijalnu inkluziju i jednake mogućnosti za povratak dostojanstva osoba sa invaliditetom“ („Achieving human rights for social inclusion and equal opportunities to regain dignity of persons with disabilities”).

Projekat koji je startovao 21. decembra 2018. godine, sprovodi Udruženje „Siguran život“ iz Opova u partnerstvu sa lokalnim organizacijama civilnog društva posvećenim unapređenju prava osoba sa invaliditetom: Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Opovo, Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara južnog Banata (Pančevo), SHUPIK PARAKVAD VŠ (Vršac) i Udruženje paraplegičara Banata (Zrenjanin), a finansira ga Evropska unija  u okviru programa European Instrument for Democracy and Human Rights (EIDHR) Country Based Support Scheme 2016 & 2017 for Serbia.

Projekat će trajati 12 meseci i biće realizovan na teritoriji četiri pomenute banatske opštine. Obuhvata različite aktivnosti podrške udruženjima osoba sa invaliditetom i pojedincima, između ostalog: posete školama u ciljanim gradovima, javne debate sa građanima, postavljanje prilagođene mini-teretane u Barandi, izradu specifične brošure sa najčešćim pitanjima i dilemama OSI, kao i pokretanje incijativa za unapređenje položaja ciljne grupe.

Rezultati planirani da se dostignu kroz ovaj projekat su sledeći: 1) Osobe s invaliditetom podržane u upoznavanju i ostvarivanju svojih prava, čime je poboljšan njihov društveni položaj; 2) Pozitivne društvene vrednosti, stavovi i znanja o ljudskim pravima osoba s invaliditetom proširena među mladima i njihovim zajednicama u ciljanim opštinama; 3) Poboljšani kapaciteti lokalnih OCD u području zaštite ljudskih prava i omogućen snažniji uticaj civilnog društva u tematskoj oblasti i 4) Projekt uspešno promovisan i podigao svest javnosti u lokalnim zajednicama kroz transparentan i aktivan dijalog i prezentacije o ljudskim pravima.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Jedno Da za četiri života, zašto u Srbiji ima malo donora

Jedno Da za četiri života, zašto u Srbiji ima malo donora

Izvor: RTS U Srbiji je urađena prva transplantacija srca u ovoj godini. Intervenciju je uradio tim Klinike za kardiohirurgiju Kliničkog centra Srbije. Zahvaljujući jednom DA - spasena su četiri života, urađene su i transplantacije bubrega i jetre. U našoj zemlji, na...

najnovije

najčitanije