Božić u Sefkerinu: TRI SREBRNJAKA U BOŽIĆNOJ ČESNICI

07/01/2019

TRI SREBRNJAKA U BOŽIĆNOJ ČESNICI

Sefkerin, 7. januar 2019;

Najradosniji hrišćanski praznik danas je obeležen u pravoslavnim hramovima gde su se služile božićne liturgije i pričešćivali vernici nakon božićnog posta.

Četvrtu godinu za redom u Sefkerinu se lomi česnica u kojoj se nalaze tri srebrnjaka. Ove godine srebrnjake su u svojim česnicama našli Ivan Ristić, Vasilija Nestorov i Ljiljana Odadžić. Prema verovanju njih će cele godine pratiti sreća.

Sefkerinski paroh protonamesnik Željko Milovanov uputio je svojim parohijanima ali i svim građanima Opštine Opovo božićnu čestitku i zahvalio se svima koji su učestvovali u pripremi božićne proslave. Kao i prethodnih godina srebrnjake je darovao Zoran Krišan, česnica je delo pekare SAN iz Banatskog Karlovca, a udruženje „Kreativa“ zajedno sa crkvenim odborom se pobrinula za posluženje.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije