Inspekcija za zaštitu životne sredine: ODRŽAVANJE I POŠUMLJAVANJE PARKOVA

04/01/2019

ODRŽAVANJE I POŠUMLJAVANJE PARKOVA

Opovo, 4. januar 2019; 

U 2018. godini sprovedene su redovne akrtivnosti koje su vezane za održavanje parkova u naseljenim mestima opštine Opovo.

Posle izvšenih inspekcijskih nadzora komunalne i inspekcije za zaštitu životne sredine uz konsultaciju šumarskih inženjera Šumske uprave Opovo i  pejzažnog arhitekte Ljubine Bradonjić iz Opštinske uprave, uz uvažavanje zapažanja i predloga Dragana Manojlovića, učitelja u penziji i osnivača opovačkog parka, predsednika saveta MZ Sakule, Barande i Opova, utvrđena su suva stabla koja je trebalo iseći kao i broj i vrsta novih sadnica za nadoknadu posečenih. Park u Sefkerinu nije zahtevao korekcije.

Seču stabala izvršilo je JP „Mladost“ Opovo .

Opštinska uprava je na osnovu predviđenih sredstava u budžetskom fondu za zaštitu životne sredine  u rasadniku Ečka JP „Vojvodinašume“ nabavila sadni materijal i to 63 sadnice crnog bora, tuje,tise, gorskog javora, javora mleč, breze, koprivića i jasena.

Uz odličnu organizaciju predsednika mesnih zajednica Sakule i Baranda, koji su uključili aktiviste i volontere, 31. decembra pošumljeni su parkovi u Sakulama i Barandi, a za sadnju  15 preostalih sadnica namenjenih parku u Opovu čekaju se povoljni vremenski uslovi. (Marina Mitrović)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije