24. sednica Skupštine opštine Opovo; USVOJEN OPŠTINSKI BUDŽET ZA 2019. GODINU

20/12/2018

USVOJEN OPŠTINSKI BUDŽET ZA 2019. GODINU

Opovo, 20. decembar 2018;
Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su predlog Odluke o budžetu opštine Opovo za 2019. godinu sa Kadrovskim planom Opštinske uprave Opovo za 2019. godinu, čiji su izvestioci bili rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije Slavko Mančev i načelnica Opštinske uprave Opovo Jelena Petrović. Projektovani budžet za 2019. godinu iznosi 521.603.000 dinara. Iznos od 278.354.000 dinara čine tekući prihodi i primanja budžeta, a iznos od 243.249.000 dinara čine prihodi i primanja iz drugih izvora finansiranja zajedno sa prenetim sredstvima.
U planu kapitalnih izdataka u periodu 2019 – 2021. godina izdvajaju se sledeći projekti: Rekonstrukcija vodovodne mreže; Izgradnja puta Opovo – Debeljača faza V i VI; Izgradnja puta Opovo – Debeljača VII – XIII; Izgradnja parka za bicikle u SRC Opovo; Asfaltiranje ulica u Sefkerinu; Izgradnja mini pič terena u Sakulama; Socijalna inkuzija Roma u opštini Opovo; izgradnja igrališta u Barandi; Rekonstrukcija i dogradnja fiskulturne sale u OŠ „Dositej Obradović“ Opovo (sportska hala); Izgradnja saobraćajnice sa pratećim instalacijama za opremanje radne zone u Sakulama; Rekonstrukcija Osnovne škole u Sakulama.
Povodom predloga i usvajanja budžeta za narednu godinu Skupštini se obratio predsednik opštine dr Zoran Tasić, koji je pozdravio prisutne odbornike i članove Opštinskog veća i izložio svoje viđenje budžeta za 2019. godinu:

Tasić govori na Skupštini
  • Brojke govore više od reči. Mi ove godine završavamo realizaciju budžeta od preko 600 miliona, a mislim da je blizu i 700 miliona, što je u poređenju sa realnim prihodima, koji su negde oko 260 miliona, skoro tri puta veći. Plan za 2019. godinu je da budžet bude preko 500 miliona što je u odnosu na realne prihode dva puta više. Realizacijom projekta izgradnje puta Opovo – Debeljača, koji planiramo da završimo do kraja naredne godine, budžet će biti blizu milijarde, što u istoriji parlametarizma Opštine Opovo nije bilo. Kada se osvrnemo na 2018. godinu vidimo da je bila veoma uspešna, radna, građevinska godina, a to očekujem i od naredne. Očekujem da će realizacijom velikih projekata koji su vezani za radne zone u Barandi i Sakulama, ostvariti planove koje smo zacrtali 2016. godine, a to je otvaranje novih radnih mesta. Želim da kažem da je i opozicija bila konstruktivna, bar onaj deo odbornika koji redovno dolazi na sednice Skupštine i tu pre svega mislim na odbornike Igora Jovića i Dejana Kravara i to je svakako dobar put da se uvažavamo i zajedno radimo na napretku naše sredine. Mislim da smo iskoristili naše potencijale, imamo dobru saradnju sa republičkim i pokrajinskim organima, završili smo ili završavamo projekte koji su započeti pre 2016. godine, a istovremeno krenuli sa realizacijom brojnih projekata koje smo mi potencirali.nastavljamo da radimo kao i do sada i očekujem da će 2019. godina biti veoma uspešna – izjavio je za skupštinskom govornicom predsednik opštine dr Zoran Tasić.
    Pored budžeta odbornici su usvojili Odluku o realizaciji budžeta opštine Opovo u delu planiranih rashoda za uslugu socijalne zaštite za 2019. godinu; Odluku o prenosu prava korišćenja na nepokretnosti upisanoj u List nepokretnosti br. 1256 k.o. Opovo na parceli br. 4952 k.o. Opovo Predškolskoj ustanovi „Bambi“; Program otuđivanja građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Opovo; Program poslovanja JP „Mladost“ Opovo za 2019. godinu i donošenje Rešenja o davanju saglasnosti na Program.

  • Skupština je usvojila novo Rešenje o imenovanju Izborne komisije opštine Opovo u stalnom sastavu: Radmila Maksimović – predsednik (dipl. pravnik), Ankica Jožika – zamenik predsednika (dipl. pravnik), Jelena Kanački – član, Nataša Bugarin – zamenik člana, Ivana Vlah – član, Violeta Lekić – zamenik člana, Saša Cvrkota – član, Milan Stajić – zamenik člana, Dragana Antić – član, Goran Divljački – zamenik člana, Dragan Petrov – član, Saša Jovanov – zamenik člana, Nataša Vodeničar – član, Ljubina Bradonjić – zamenik člana, Jovan Vakareskov – član, Nikoleta Bena – zamenik člana, Jelena Petrović (dipl. pravnik) sekretar Komisije i Goran Fogl (dipl. pravnik) zamenik sekretara Komisije.
    Imenovani su članovi i zamenici Opštinskog saveta roditelja za školsku 2018/2019. godinu koje su predložili saveti osnovne škole i predškolske ustanove: Ivan Komarčević (Sefkerin), Zoran Kravar (Sefkerin), Aleksandra Ikonov (Sakule), Draginja Rošulj (Sakula), Đorđe Vlajnić (Baranda), Sanja Aćimov (Baranda), Snežana Divljački (Opovo), Brankica Jekić (Opovo), Branislava Čačija (Opovo) i Slobodanka Markov (Opovo). Predsednika i zamenika predsednika biraju članovi Opštinskog saveta.
    Za upražnjeno mesto člana Upravnog odbora Doma zdravlja Opovo imenovana je Marija Popov (Opovo).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije