Za nabavku ogreva i zimnice: JEDNOKRATNA NOVČANA POMOĆ ZA IZBEGLA I INTERNO RASELJENA LICA (VIDEO)

29/11/2018

JEDNOKRATNA NOVČANA POMOĆ ZA IZBEGLA I INTERNO RASELJENA LICA
Opovo, . novembar 2018;

Na osnovu inicijative i zahteva opovačke lokalne samouprave, Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije odobrio je Opštini Opovo sredstva od 240.000 dinara za isplatu jednokratne novčane pomoći za sedam izbeglih i devet interno raseljenih lica.

Uručivanje novčane pomoći je priređeno u Opštini Opovo gde su predsednik opštine dr Zoran Tasić i poverenica Crvenog krsta Opovo Ivanka Petrov razgovarali sa korisnicima ove pomoći.

„Danas smo imali priliku da uručimo jednokratnu pomoć izbeglim i interno raseljenim licima na teritoriji naše opštine. Radi se o ukupno 16 lica, a mi smo kod Komesarijata za izbeglice i migracije uspeli da dobijemo 240.000 dinara, što je 15.000 dinara po osobi. Ovaj novac se isključivo odnosi za nabavku zimnice i ogreva, tako da se iskreno nadam da smo mi kao lokalna samouprava zajedno sa Vladom Republike Srbije uspeli da ovim ljudima predstojeće dane učinimo malo lakšim“, rekao je Tasić.

Korisnici pomoći su izrazili zahvalnost, veliki broj njih spada u socijalno ugrožene kategorije, tako da im ova pomoć mnogo znači.

Prisutnim izbeglim i interno raseljenim licima, koja su trenutno nastanjena na teritoriji Opštine Opovo, isplaćena je jednokratna novčana pomoć u pojedinačnom maksimalnom iznosu od 15.000 dinara.

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije