Fudbal – Druga južnobanatska liga zapad sever 19. kolo: SRAMNO SUĐENJE, NEMOĆ OMLADINCA I INCIDENTI NA KRAJU UTAKMICE

11/05/2014

u SPORT

SRAMNO SUĐENJE, NEMOĆ OMLADINCA I INCIDENTI NA KRAJU UTAKMICE

 

Opovo, 11. maj 2014;

Sigurno da nije prijatno posmatrati nemile scene koje su nastale nakon završetka utakmice ali to će pretpostavljamo rešavati organi zaduženi za to. Međutim, postalo je zaista simptomatično kako se ponašaju sudije, i to ne samo u vezi Omladinca, već u vezi svih naših opštinskih klubova, koji se očigledno nalaze „daleko“ od Saveza i nemaju nikakvog uticaja u regionalnoj fudbalskoj organizaciji. Koliko je samo puta bilo oštećeno Sakule u ovoj sezoni, a da ne pominjemo onu bruku od suđenja od pre mesec dana, takođe u Opovu.

Sudija Marko Dubak se postarao da bude u centru pažnje na današnjem meču. Zaista ne možemo tvrditi da li je u pitanju neznanje ili nešto mnogo ozbiljnije, tek njegov kriterijum nakon što su Opovčani izjednačili zaista se mora staviti pod lupu. Nepotrebno „seckanje“ igre, puštanje opstrukcije igre gostujućih fudbalera, valjanje po terenu i gluma koju bi poželeo svaki režiser igranih filmova, nedosuđen penal za domaće u 80. minutu, kao i par spornih situacija ispred šesnaesterca gostiju, takođe u finišu utakmice, izazvali su pravu erupciju negodovanja, kako igrača Omladinca tako i brojne publike. Začuđujuće je i to da je Dubak utakmicu produžio samo dva minuta i pored šest izmena i nekoliko valjanja gostujućih igrača zbog povreda koje su trajale svaka, bar po minut – dva. Nažalost, sve je kulminiralo nakon poslednjeg zvižduka kada je došlo do velike gužve, ulaska navijača i intervencije policije. Kako saznajemo, Omladincu preti velika novčana kazna i suspenzija terena.

Ali da se vratimo na samu  utakmicu. Po svemu sudeći fudaleri Omladinca su ove sezone ostali bez baraža i borbe za ulazak u Prvu južnobanatsku ligu. Skromnih 1:1 protiv direktnog rivala za drugu poziciju, ostavlja Omladinac na trećem mestu uz tek hipotetičke šanse u koje niko realan ne može verovati. Tek sada se može videti koliko Opovčane koštaju ona dva kiksa iz prvog dela sezone protiv Samoša i Idvora.  Opovčani su meč počeli dosta nervozno. Vezni red nikako nije uspevao da izradi neku ozbiljniju akciju, a lopte koje su išle u protivnički šesnaesterac jednostavno niko nije imao da prihvati. Što je vreme više prolazilo rasprave između igrača su bile sve češće. Bilo je htenja, igralo se borbeno ali bez rezultata. Gosti su se opredelili za defanzivnu taktiku sa pojačanim srednjim redom i svoju šansu su tražili iz kontra napada. U 28. minutu uspeli su da povedu kada je njihov napadač odličnim udarcem sa nekih dvadesetak metara savladao golmana Popovića. Imali su domaći i posle toga inicijativu ali bez ozbiljnih prilika.

U nastavku igre Opovčani kreću mnogo žustrije i organizovanije što se isplatilo u 58. minutu. Nakon slobodnog udarca, koji je izveo standardno odlični Kotlajić, golman Jedinstva odbija loptu na koju natrčava Mosić i šalje je u mrežu za izjednačenje. Napadali su Opovčani do kraja utakmice, pokušavali i sa bokova i kroz sredinu. Šojić je uveo Markovića, Gogića i Kirhnera, prebacio Grčaka u napad, ali se mreža gostiju više nije tresla. Ostaće sporni momenat iz 80. minuta kada je jednog od fudbalera iz Kačareva lopta u šesnaestercu pogodila u ruku a sudija samo odmahnuo. Zaista, utisak je da je penala bilo ali ne i za sudiju Dubka. Za sudiju nije bio faul ni očigledan prekršaj nad Jovanovim na ivici šesnaesterca, posebno kada se uzmu u obzir izvođačke sposobnosti Kotlajića. Čudni su aršini na osnovu kojih je sudija produžio utakmicu samo dva minuta. Čudno je da ni jednom nije opomenuo igrače Jedinstva zbog namerne opstrukcije igre, odnosno zadržavanja vremena. Ili možda sve to nije čudno. Ne igra se fudbal samo na zelenom terenu… očigledno postoje i neki drugi tereni.

 

19. kolo:

Omladinac – Jedinstvo Stević 1:1

Unirea – Pobeda 5:1

Spartak – Mladost 0:1

Polet – Glogonj 3:0

 

Tabela:

1 Mladost (V) 19 14 3 2 47 12 +35 45
2 Jedinstvo Stević 19 12 3 4 55 23 +32 39
3 Omladinac (O) 19 10 6 3 46 28 +18 36
4 Unirea 19 8 6 5 33 22 +11 30
5 Polet 19 7 4 8 44 38 +6 25
6 Spartak (-1) 19 8 2 9 30 30 0 25
7 Glogonj 19 2 3 14 19 46 -27 9
8 Pobeda 19 0 3 16 11 86 -75 3

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Radnički sa novim trenerom upisao pobedu BARANDA, 28. april 2024 – Pod vođstvom novog trenera Mirka Lutovca, Baranđani su zabeležili pobedu u susretu sa najslabijom ekipom Prve južnobanatske lige. RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Alibunar) 4:1 (2:0); Očekivano...

najnovije

najčitanije