Sjajna uvertira šahista za Drugu ligu: OPOVČANI TREĆI NA OTVORENOM EKIPNOM PRVENSTVU VOJVODINE

28/10/2018

u SPORT

OPOVČANI TREĆI NA OTVORENOM EKIPNOM PRVENSTVU VOJVODINE
Opovo 28. oktobar 2018;
Otvoreno prvenstvo Vojvodine u ubrzanom šahu (partije na 15 minuta po igraču) održano je 27. oktobra u Rumi, a  ŠK „Bata Ćosić“ iz Opova zauzeo je treće mesto i osvojio bronzanu medalju kao i novčanu nagradu od deset hiljada dinara. Prvo mesto je osvojio je  ŠK „Kraljica PTT“ Petrovaradin iz Novog Sada dok je drugi bio „Sloven“ iz Rume.

Za Opovo su igrali Goran Vlajković, Božidar Milić, Dragoljub Joksimović, Živadin Mitrović, Predrag Basta, Dušan Milojević, Slobodan Jovanovski i debitant Dragan Kosanović. Inače, Kosanović je pokazao i najbolju igru na celom turniru ostvarivši 6 pobeda iz 7 mečeva.

Ovo je ujedno bila i „generalna“ proba za učešće u Drugoj ligi Srbije.

– Ekipa je pokazala homogenost, izuzetnu čvrstinu i borbenost, kao i ujednačenost na svim tablama. Ipak vidljiva je i jedna slabost a to je neugiranost. Još jedan ili dva ovakva turnirala umnogome bi doprinela da igrači steknu još veće samopouzdanje i sigurnost u igri. Kada je reč o Drugoj ligi Srbije uveren sam da ćemo biti u gornjem delu tabele i da ćemo biti najozbiljnija prepreka svim pretendntima za ulazak u Prvu ligu Srbije  – izjavio je kapiten Opovčana Dragoljub Joksimović.

Konačno, svi detalji oko nastupa makedonskog reprezentativca Nikole Nikolovskog za Opovo u Drugoj ligi Srbije od 09. do 16. novembra u Novom Sadu su dogovoreni.

– Devetnaestogodišnji internacionalac pojačaće naše šahiste sa prve table što donosi dodatnu stabilnost i ubojitost. Ovo je i dodatni razlog za optimizam našeg kapitena. Hajde da sačekamo i vidimo koliko je kapiten u pravu – izjavio je igrač i predsednik kluba iz Opova Goran Vlajković. (G.V.)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

U Sakulama se igra derbi prvenstva OPOVO, 19. april 2024 – Ovog vikenda, preciznije u nedelju, najveća pažnja biće usmerena na veliki derbi Druge južnobanatske lige – zapad koji se igra u Sakulama između domaćeg Borca i sefkerinskog Tempa. Utakmica koja će...

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

najnovije

najčitanije