Delegacija kineskih privrednika u Opovu: INVESTITORI IZ KINE ZADOVOLJNI VIĐENIM, NOVI SASTANAK USKORO

20/10/2018

INVESTITORI IZ KINE ZADOVOLJNI VIĐENIM, NOVI SASTANAK USKORO
Opovo, 20. oktobar 2018;
Delegacija kineskih privrednika iz provincije Đilin, zajedno sa ambasadorom Republike Srbije u Kini Milanom Bačevićem posetila je Opovo gde je sa njima razgovarao predsednik opštine dr Zoran Tasić.
Tom prilikom Tasić je predstavio privredne potencijale naše opštine, kao i spremnost lokalne samouprave za saradnju što je na goste iz Kine ostavilo izuzetno dobar utisak.
Veća kineska delegacija iz ove provincije nalazi se u radnoj poseti Srbiji gde su 15. oktobra posetili Novi Sad i razgovarali sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem o mogućnostima produbljivanja saradnje sa akcentom na oblasti poljoprivrede, prehrambene, farmaceutske i auto industrije, saobraćajne infrastrukture, građevinarstva i logistike.

Kako saznajemo, naredni susret dogovren je za nekoliko meseci, kada će u Opovo doći još brojnija grupa kineskih investitora, a vrlo verovatno zajedno sa njima će doći i kineski ambasador u Republici Srbiji Li Mančang.

„Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću naša zemlja ima odlične odnose i saradnju sa Kinom i to je prilika koja se treba iskoristiti i na lokalu. Razgovarali smo o raznim vidovima javnog – privatnog partnerstva, ponudili smo dobre uslove, govorili o komparativnim prednostima otvaranja predstavništva njihove komanije u Opovu i očekujemo da kineski investitori nađu interes za ulaganje u našu opštinu, što bi značajno podiglo privredne potencijale i ekonomski razvoj“ izjavio je predsednik opštine dr Zoran Tasić povodom posete delegacije kineskih privrednika.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije