Građevinska sezona u punom jeku: TRI AKTIVNA GRADILIŠTA I TRI PROJEKTA U PRIPREMI (VIDEO)

19/10/2018

TRI AKTIVNA GRADILIŠTA I TRI PROJEKTA U PRIPREMI
Opovo, 19. oktobar 2018;

U ovom trenutku, u našoj opštini aktivna su tri gradilišta, a isto toliko je u pripremi. Nedavno je završeno asfaltiranje za prve četiri faze u izgradnji puta Opovo – Debeljača, a u poodmaklim fazama je realizacija projekata rekonstrukcije vodovodne mreže, izgradnje pešačko – biciklističke staze i izgradnje objekta trgovinskog lanca kompanije Gomeks.

Tim povodom predsednik opštine dr Zoran Tasić i direktor Javnog preduzeća „Mladost“ Opovo Dragan Živković obišli su gradilišta, kao i lokacije na kojima će se vrlo skoro krenuti sa realizacijom planiranih projekata.

Predsednik opštine je istakao značaj pešačko biciklističke staze na relaciji Opovo – Baranda i obišao završenu deonicu puta Opovo – Debeljača gde su asfaltirane prve četiri faze, odnosno 4,5 kilometara i urađena horizontalna saobraćajna signalizacija.

„Pored značaja izgradnje puta Opovo – Debeljača, pešačko – biciklistička staza između Opova i Barande je veoma važan projekat za saobraćajnu bezbednost na ovom delu regionalnog puta. Projekat je u fazi završnih radova, trenutno se rade ivičnjaci, nakon čega sledi asfaltiranje, a rok za završetak radova je 15. novembar“, rekao je Tasić.

Za naredni period, istovremeno sa projektima koji su u realizaciji, predsednik opštine je najavio izgradnju i uređenje dva platoa u centralnim zonama Opova i Barande.

„Uporedo ćemo raditi na realizaciji projekta uređenja platoa ispred opovačke galerije koji je godinama bio zapušten, a takođe, radićemo i na uređenju platoa ispred Baranda film studija. Uskoro počinje snimanje druge sezone serije „Senke nad Balkanom“, tako da će uređenje platoa značiti i za ovaj filmski projekat ali pre svega za promociju turističkih potencijala Barande i Opštine Opovo“ smatra predsednik opštine.

Rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Svetozara Markovića se finišira, odmah zatim startuje druga faza u ulici Maksima Gorkog, a sredstva su obezbeđena i za ulicu Bratstva jedinstva u Opovu.

„Nastavljamo sa projektom rekonstrukcije vodovodne mreže u Opovu, obišli smo ulicu Svetozara Markovića gde očekujem da projekat bude završen za nekoliko dana, a nakon toga nastavljamo ulicu Maksima Gorkog i očekujemo da do kraja godine izaberemo izvođača za radove u ulici Bratstva jedinstva. Ovaj projekat se nastavlja i u narednoj godini, a trenutno radimo na projektovanju rekonstrukcije vodovodne mreže u Barandi i Sakulama gde se takođe, još uvek nalaze azbestne cevi, rekao je Tasić.

U centru Opova u toku je izgradnja objekta trgovinskog lanca kompanije Gomeks, a u sklopu projekta naše komunalno preduzeće sprovešće radove na uređenju parterskog prostora. Tasić je istakao značaj novog marketa koji će obezbediti 12 do 15 novih radnih mesta ali i konkurentnost u trgovačkoj oblasti i izboru proizvoda i cena.

Na kraju predsednik opštine je poručio građanima da lokalna samouprava, ispunjava obećanja, radi u kontinuitetu i da će se tako nastaviti i u narednom periodu

„Sve ovo što smo danas videli dokaz je da lokalna samouprava u kontinuitetu radi dve i po godine, da se realizuju svi oni projekti koje smo obećali našim sugrađanima kada smo započeli mandat. Ono što mogu da obećam jeste da ćemo nastaviti ovako da radimo, još više i još marljivije i da će ovakvih projekata, ravnomerno raspoređenih u sva četiri naseljena mesta biti i u budućem periodu“, poručio je Tasić.

Miholjsko leto koje traje gotovo celog oktobra ide na ruku građevincima pa tako i realizacija svih ovih projekata dobro napreduje. Za većinu ovih projekata, ako vreme posluži, planirani rok je polovina novembra, dok će se rekonstrukcija vodovodne mreže raditi do kraja godine.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije