Opovački šahisti porazom okončali južnobanatski ligu: PETO MESTO ZA „BATU ĆOSIĆA 2“; REPREZENTATIVAC MAKEDONIJE POJAČAVA OPOVČANE U DRUGOJ LIGI

17/10/2018

u SPORT

PETO MESTO ZA „BATU ĆOSIĆA 2“; REPREZENTATIVAC MAKEDONIJE POJAČAVA OPOVČANE U DRUGOJ LIGI
Opovo, 17. Oktobar 2018;
Druga ekipa šahovskog kluba “Bata Ćosić” u poslednjem kolu južnobanatske lige poražena je u Gudurici 3,5 : 2,5 i takmičenje završila na petom mesto u konkurenciji 13 klubova.

Da podsetimo ljubitelje šaha, druga ekipa ŠK “Bata Ćosić” sastavljena je isključivo od igrača iz Opova, od kojih je nekolicina prvi put natupila na zvaničnim mečevima, tako da ostvareni rezultatom od 6 pobeda, 5 poraza i jednim nerešenim mečom možemo biti u potpunosti zadovoljni.

Evo i konačne tabele: 1. IZBIŠTE (36); 2. BORAC Starčevo (30); 3. JABUKA (30); 4. PADINA (23); 5. BATA ĆOSIĆ II Opovo (19); 6. AGROSTEPA Ilandža (16); 7. VULTURUL Grebenac (15); 8. ČOKOT Gudurica (15); 9. KEFALO Omoljica (10); 10. VOJA POŠTAR Gaj (10); 11. BAVANIŠTE (9); 12. ALJEHIN Pančevo (7); 13. SPARTAK Debeljača (7).

U nastavku sezone opovačke šahiste očekuje najvažniji period a to je Druga liga Srbije koja će se održati u Novom Sada od 09. do 16. novembra. U okviru priprema poslednja provera bi trebalo da bude otvoreno ekipno prvenstvo Vojvodine u ubrzanom šahu koje će se odigrati u Rumi 27. oktobra.

Najveće pojačanje, reprezentativac Republike Makedonije Nikola Nikolovski, nakon reprezentativnog nastupa na olimpijadi u Batumiji trenutno nastupa u Ligi šampiona za ekipu CC Gambit Asseco SE. Svi detalji okog transfera su okončani ipak postoji problem a to je datum odigravanja pojedinačnog prvenstva Makedonije, na kojem Nikola ima obavezu igranja. S obzirom da termin još nije utvrdjen nadamo se da se neće poklopiti sa terminom Druge lige Srbije, odnosno da će to biti druga polovina novembra ili decembar.

U opovačkom ŠK već se razmišlja o nastupu u narednoj godini, zapravo govori se o tome da seniori opet nastupe sa dve ekipe a da se u saradnji sa ŠK Aljehin iz Pančeva oformi omladinska ekipa koja će učestvovati na zvaničnom takmičenju “Omladinska liga Vojvodine”. Oko ove saradnje tek predstoje pregovori sa komšijskim ŠK, medjutim nakon nekoliko prelimanarnih rečenica uvereni smo da će pregovori biti sasvim jednostavni s obzirom da se radi o osiguranju budućnosti ove drevne igre.  (G.V.)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

Fudbal: Radnički bez bodova na domaćem terenu

Fudbal: Radnički bez bodova na domaćem terenu

Radnički bez bodova na domaćem terenu BARANDA, 15. april 2024 – Radnički je nastavio niz loših rezultata i u poslednja tri meča i od mogućih devet bodova osvojio je samo jedan. Ovog puta Baranđani su na domaćem terenu izgubili od Sloge iz Banatskog Novog Sela...

najnovije

najčitanije