Dani Afrike u Opovu: IZLOŽBA RADOVA SA RADIONICE „MOJA AFRIČKA PRIČA“

08/10/2018

IZLOŽBA RADOVA SA RADIONICE „MOJA AFRIČKA PRIČA“
Opovo, 8. oktobar 2018;
Izložbom dečijih radova sa radionice „Moja afrička priča“, koja je održana u holu Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Opovu, zatvorena je osmodnevna manifestacija „Dani Afrike u Opovu“.

Radovi su kreacija učenika prvih razreda sa kojima su tokom tri dana radile radioničarke Olivera Batajić Sretenović – docent Fakulteta primenjenih umetnosti i ilustratorka Maja Veselinović.

Deca su svaki dan pravila po jednu „afričku priču“ gde su glavni junaci bili dvoje dece sa različitim imenima, koji žive sa mamom i tatom u nekom drugačijem, afričkom okruženju. Na taj način deca su kroz igru i kreativnost sprovedena kroz različite afričke predele: pustinju, obalu mora i šumu.

Ispred organizatora manifestacije, učesnike i prisutne učenike škole pozdravila je direktorka Opštinske narodne biblioteke Opovo Katarina Nikolić Ralić, koja je istakla značaj održavanja ovakvih manifestacija, u smislu upoznavanja sa drugačijim kulturama, edukaciji i razvijanju tolerancije, nakon čega je svim učesnicima radionice uručila diplome.

Zvanično, manifestacija je zatvorena ali će svi zaintersovani moći da uživaju u odličnoj fotografskoj izložbi „Traganje po africi“, koja je postavljena u Galeriji „Jovan Popović“ još narednih 15 – 20 dana.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije