Finale Kreativnog filmskog festivala: BARANĐANI SE PREDSTAVILI ĐAČKIM FILMOM „POLIGON SPRETNOSTI“

02/10/2018

BARANĐANI SE PREDSTAVILI ĐAČKIM FILMOM „POLIGON SPRETNOSTI“
Baranda, 2. oktobar 2018;
Finale Kreativnog filmskog festivala (KREF) međunarodnog karaktera za učenike osnovnih škola, održano je u Štipu (Makedonija) 28/29. septembra. Festival je akreditovan i podržan od strane Ministarstva prosvete i kulture R.Srbije.  KREF predstavlja izbor najboljih dečijih filmova učitelja, nastavnika, stručnih saradnika i roditelja u cilju uključivanja svih učenika u nastavu razvijanjem multimedijalnog diskursa tokom vaspitno- obrazovnog procesa.

Učenici III-3 iz Barande su zajedno sa trenerom AK Spartak Nemanjom Stojanović i mentorom učiteljicom Nadom Kljajić, čas fizičkog vaspitanja predstavili na ovom takmičenju i po drugi put ušli u finalno takmičenje. Prvi put 2017. za filmić „Kako nastaje hleb?“ kada su osvojili drugo, a sa filmićem „Poligon spretnosti“ 2018. treće mesto na nivou države.

Tokom dva finalna dana ovog takmičenja prosvetni radnici su imali prilike da prisustvuju lepom kulturnom programu, zanimljivom predavanju profesora biologije Ričarda Spensera iz Velike Britanije o „Kreativnost u prenošenju znanja“ kao i predavanju režisera Simeona Gavrilova o „Multimedijalnom diskursu u VO procesu“. (N.K.)

.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

OPOVO, 2. Maj 2024 17h - Veliki Petak - večernja služba i iznošenje plaštanice (petak, 3. maj) 09h -  Velika subota - liturgija  (subota 4. maj) 00:00 - Vaskršnje jutrenje. 9h - Vaskršnja liturgija u (nedelja, 5. maj) 17h  Večernje 07h - Jutrenje (ponedeljak, 6. maj)...

najnovije

najčitanije