Zaštita životne sredine: NEDELJA BEZ AUTOMOBILA

19/09/2018

NEDELJA BEZ AUTOMOBILA
Opovo, 19. septembar 2018;
Evropska nedelja mobilnosti predstavlja godišnju kampanju započetu 2002. koja se  održava  svake godine u periodu od 16. do 22. septembra godine i promoviše alternativne vidove saobraćaja u odnosu na motorizovani. Osnovni cilj manifestacije je da se smanji zagađenje vazduha izazvano fosilnim gorivima,  ali je i  prilika da se poboljšaju uslovi za bezbednije kretanje pešaka, dece, starijih osoba, majki sa decom u kolicima, osoba sa invaliditetom.
Tema ovogodišnje kampanje je  „Kombinuj i kreći se“ – kombinovanje različitih vidova prevoza.
Korist od ovakvog ponašanja u transportu je višestruka. Oni koji putuju aktivno osećaju zdravstvenu blagodat, produktivniji su na poslu, štede energetske resurse i ne zagađuju okolinu.
U našoj banatskoj ravnici bicikl je i inače omiljenije prevozno sredstvo, a u skladu sa ovom kampanjom pozivamo sve one koji se radije odlučuju za automobili da se ove nedeljeodaberu  alternativne, ekološki prihvatljive vidove kretanja. (M.M.)

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije