Motorima do kraja Sveta: OPOVČANI NA SEVERNOM POLU

17/09/2018

OPOVČANI NA SEVERNOM POLU
Opovo, 17. septembar 2018;
Severni rt (norv. Nordkapp) je zvanično najsevernija tačka evropskog kontinenta i nalazi se u okviru polarnog kruga na norveškom ostrvu Magere (71°10’ severne širine i 25°47’ istočne dužine).

Mala ekspedicija koju su činili Opovčani Aleksandar Novaković i Zlatko Fancanelo krenula je motorima iz Švedske, gde su Aleksandar i Zlatko stalno nastanjeni, i prevalili put od preko 2.000 kilometara kako bi stigli na granicu Severnog pola.

„Do Nordkapa vodi autoput od Švedske preko Finske da bi se na krajnjem severu stiglo do dela norveške teritorije. Inače, to je skandinavski „Road 66“, tako da je bio izazov, a trebalo nam je šest dana da stignemo, rekao nam je Aleksandar Novaković.

Nordkap je leti atraktivna turistička destinacija zbog „ponoćnog Sunca“ koje se vidi u toku dvomesečnog polarnog dana.

– Mada je bio jul mesec, veoma je hladno i duva kao u „paklu“, međutim, vredelo je otići i videti ovo mesto“, izjavio je za Glas Opova Zlatko Fancanelo.

Naravno, i pored toga što već duže vreme žive u Švedskoj, Opovčani uvek ostaju Opovčani, pa su sa granice Severnog pola poslali i neke lokal-patriotske poruke za Opovo i naravno za Bobinu kafanu. A od Opova do Nordkapa ima cirka 4.045 kilometara, tek da se zna!

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

OPOVO, 2. Maj 2024 17h - Veliki Petak - večernja služba i iznošenje plaštanice (petak, 3. maj) 09h -  Velika subota - liturgija  (subota 4. maj) 00:00 - Vaskršnje jutrenje. 9h - Vaskršnja liturgija u (nedelja, 5. maj) 17h  Večernje 07h - Jutrenje (ponedeljak, 6. maj)...

najnovije

najčitanije