Opštinska uprava opštine Opovo: REGRESIRANJE DELA TROŠKOVA PREVOZA STUDENATA I UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA

29/08/2018

REGRESIRANJE DELA TROŠKOVA PREVOZA STUDENATA I UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA
Opovo, 29. avgust 2018;
Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Opovo usvojen je Pravilnik o uslovima i načinu regresiranja dela troškova prevoza studenata i učenika srednjih škola. Kako za koji dan počinje nova školska godina evo prilike za sve roditelje da se upoznaju sa uslovima i načinima kako da iskoriste pravo da školske i studentske markice kupuju po nižim cenama.

Pravo na regresiranje dela troškova prevoza studenata i učenika srednjih škola ostvaruju studenti i učenici srednjih škola sa prebivališta na teritoriji Opštine Opovo, a na osnovu zahteva koji podnose Opštinskoj upravi opštine Opovo.

Pravo na regresiranje dela troškova prevoza studenata i učenika srednjih škola u iznosu od 20% od cene mesečne pretplatne karte, ostvaruju studenti i učenici, koji putuju na relacijama: 1. Opovo – Beograd, Sakule – Beograd, Baranda – Beograd i Sefkerin – Beograd; 2. Opovo – Pančevo, Sefkerin – Pančevo.

Pravo na regresiranje dela troškova prevoza učenika srednjih škola u iznosu od 50% od cene mesečne pretplatne karte, ostvaruju učenici, koji putuju na relacijama: Opovo – Kovačica, Sefkerin – Kovačica, Baranda – Kovačica i Sakule – Kovačica.

Pravo na regresiranje dela troškova prevoza učenika srednjih škola u iznosu od 75% od cene mesečne pretplatne karte, ostvaruju učenici, koji putuju na relacijama: Opovo – Sakule i Opovo – Baranda.

Ugovor o regresiranju dela troškova prevoza studenata i učenika srednjih škola u iznosima koji su definisani, zaključuje predsednik opštine sa javnim prevoznikom koji saobraća na određenoj relaciji, odnosno nakon izbora prevoznika za određenu relaciju u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Pravo na regresiranje dela troškova prevoza studenata i učenika srednjih škola utvrđuje se prilikom upisa na fakultet, odnosno srednju školu, za svaku školsku godinu.

Uz zahtev za ostvarivanje prava prilaže se sledeća dokumentacija: 1. Kopija povlastice za studente i učenike srednjih škola koji putuju sa prevoznicima; 2. Potvrda fakulteta ili srednje škole o upisu u novu školsku godinu; 3. Potvrda o prebivalištu ili kopija lične karte.

Zahtev za ostvarivanje prava na regresiranje troškova prevoza studenata i učenika srednjih škola podnosi se Opštinskoj upravi, Odeljenju za društvene delatnosti, javnu upravu i opšte poslove.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije