Košarka – Letnja liga KSV Banat Jug, 18. kolo: OVERAVANJE TITULE UZ ILIĆEVE MAJSTORIJE

12/08/2018

u SPORT

OVERAVANJE TITULE UZ ILIĆEVE MAJSTORIJE
Opovo, 11. avgust 2018;
OPOVO 99 – DRUŽINA KOZLOVAC (Crepaja) 92:48 (24:16; 18:9; 28:10; 22:13); Igre opovačkih košarkaša tokom Letnje lige KSV Banat Jug, mogu se opisati sa dve reči – potpuna dominacija. Igrali su Opovčani van konkurencije jer se već takmiče u višem rangu, odnosno regionalnoj ligi, i to je bila prilika da mlađi igrači iz kadetskog, pa čak i pionirskog uzrasta, steknu potrebno iskustvo i košarkaški napreduju.

Ne samo da su iskoristili šansu, mladi košarkaši opovačkog kluba, zajedno sa nekoliko iskusnijih prvotimaca, potpuno su izdominirali i pokazali da košarka u Opovu ima svetlu budućnost.

Naravno, nosioci su bili prvotimci Ilić, Cuca, Radojević, Josić i Mojsa, ali su prvenstvo na visokom nivou odigrali i stariji i mlađi „poletarci“ Bogdanović, Ceranić, Radovanov, Ugrinov, Stojanović, Žunić, Jevtić, Budimirov… Jednostavno imponuje koliko ovi „klinci“ igraju slobodno i bez straha protiv mnogo starijih igrača sa druge strane. Već u oktobru startuje regionalna liga i biće zanimljivo videti ove momke u utakmicama sa mnogo ozbiljnijim i jačim ekipama.

Šta reći o meču sa Crepajcima. Opovčani su prvo mesto obezbedili kolo pre kraja i ovu utakmicu su bukvalno odigrali revijalno. Gosti su kakav – takav otpor pružili tokom prve četvrtine, ali već nakon toga nisu mogli da prate ritam domaćina. Od prvog do poslednjeg minuta agresivna odbrana na čoveka, udvajanja, puno presečenih i oduzetih lopti, siguran skok u odbrani, otvorili su bezbroj kontri, što je posebno koristio fenomenalni Ilić, koji je NBA zakucavanjima podizao publiku na noge. Čak i onda kada bi gosti odigrali dobro odbranu, raspoloženi košarkaši Opova bi put do koša nalazili sa linije za tri poena.

Standardno, trener Nikolić je pružio priliku svim igračima, a kvalitet u igri nije se značajno menjao kada su na klupi sedeli prvotimci, a na terenu bili poletarci.

Opovčani su u 18 utakmica zabeležili 16 pobeda, a izgubili samo na gostovanjima od pančevačkog Tamiša i Jedinstva iz Kačareva (takođe dve ekipe iz višeg ranga koje se takmiče van konkurencije). Statistički gledano na osnovu postignutih i primljenih poena Opovčani su tokom lige imali najefikasniji napad i najbolju odbranu.

SAKULE – OMLADINAC 72 (Ilandža) 57:65 (23:8; 9:18; 16:21; 9:18); Sakuljani su prvenstvo završili sa pet pobeda. U poslednjem kolu dočekali su košarkaše iz Ilandže, očekivalo se više ali su pobedu odneli gosti. Dobro su Sakuljani otvorili meč, prvu četvrtinu završili sa 15 poena prednosti ali onda je usledio drastičan pad i preokret ekipe Omladinca.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu OPOVO, 24. mart 2024 – U velikoj sali Klulturnog centra Opovo,  Atletski klub "Spartak" je održao godišnju Skupštinu kluba. Iznet je izveštaj o radu, finasijski izveštaj i takmičarski izveštaj za 2023. godinu, kao i plan...

najnovije

najčitanije