Saobraćaj: NOVA PRAVILA, NOVI CENOVNIK NA TEHNIČKIM PREGLEDIMA

03/07/2018

NOVA PRAVILA, NOVI CENOVNIK NA TEHNIČKIM PREGLEDIMA
Beograd, 3. juli 2018
Od petog jula uvode se novine na tehničkom pregledu, kao i do sada, proveravaće se kočnice, trap, farovi, oprema, a novina je da će se identifikovati broj šasije, broj motora i kubikaža.
Тehnički pregled trajaće 30 minuta, a vozila će se fotografisati iz više uglova. Ima li opravdanja za ovo poskupljenje, hoćemo li tehnički pregled ubuduće morati da zakazujemo i kako će se nova pravila odraziti na bezbednost saobraćaja?

Milan Božović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja rekao je da je cilj ovih izmena da na tehnički pregled dođu vozila koja do sada nikada nisu videla tehnički pregled.

“Imamo dve kategorije korisnika – oni koji su do sada dolazili na tehnički, a druga kategorija oni čija vozila nikada nisu ni videla tehnički pregled”, rekao je on.

“Sada problem najviše prave oni koji do sada nisu videli nikada tehnički, zato se sada i uvodi fotografisanje, da bi se videlo i u kakvom su stanju ta vozila”, ističe Božović i dodaje da će se na ovaj način videti šta će se, a šta neće puštati na ulice.

On objašnjava i šta će se na tom tehničkom kontrolisati i zašto se uvodi vremensko ograničenje pregleda.

“Neko će reći da neko brže gleda, “ja gledam za 4 minuta”, a kod nekoga 40 minuta i kod njega neće niko ići. Zato sada jedno pravilo za sve – 30 minuta za koje smo sigurni da će moći da se pregleda lagano i kvalitetno ceo automobil”, objašnjava on.

Do sada je cena za tehnički pregled iznosila 1.200 do 1.700 dinara, a da li je dovoljan razlog za veće cene to što će pregled trajati duže?

“Sada nemam pravu informaciju i da li i koliko će koštati više, prema nekim informacijama to će biti između 2.000 i 4.000 dinara”, kaže on.

Božović je objasnio i da je svrha fotografisanja dokaz da je vozilo došlo na tehnički pregled.

Izvor: B92

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije