Sportske igre mladih: SEFKERINCI POBEDNICI COCA – COLA KUPA

June 23, 2018

u SPORT

SEFKERINCI POBEDNICI COCA – COLA KUPA
Opovo, 23. jun 2018;
Veselo i u znaku fudbala bilo je danas na Sportsko rekreativnom centru u Opovu. Po prvi put u Opovu je održan kvalifikacioni turnir u malom fudbalu u okviru manifestacije „Sportske igre mladih“.

Pravo takmičenja imali su dečaci rođeni 2003. godine i mlađi, ali je Sportski savez Opštine Opovo u današnji program uvrstio i dečake i devojčice rođene 2007. godine i mlađe, za koje je organizovan poseban turnir. Takmičare je poslužilo lepo vreme, a za sve prisutne posebna atrakcija je bila maskota Sportskih igara mladih obučena u kostim lava.

Turnir je otvorio predsednik opštine dr Zoran Tasić, koji je pozdravio takmičare, poželeo im sportsku sreću i ferplej igru. Tasić je saopštio da će lokalna samouprava finansirati pobedničku ekipu, odnosno njihov odlazak na državno prvenstvo, a za narednu godinu najavio domaćinstvo Opova na manifestaciji „Sportske igre mladih“ u četiri discipline.

Pobednik Coca – Cola kupa je sefkerinska ekipa, koja nosi naziv „Opovo“ i oni će predstavljati našu opštinu na državnom prvenstvu koje će se održati od 23. do 29. jula na Adi Ciganliji. Pobednik državnog prvenstva predstavljaće Srbiju na regionalnom takmičenju u Splitu.

Turnir koji je održan za najmlađe fudbalere osvojila je ekipa Sportika, koja je u finalu pobedila Školu sporta Opovo 4:3 nakon boljeg izvođenja penala.

.

pročitajte još i

Fudbal: Rezultati mlađih kategorija Omladinca i Borca

Fudbal: Rezultati mlađih kategorija Omladinca i Borca

Rezultati mlađih kategorija Omladinca i Borca OPOVO / SAKULE, 1. oktobar 2022 – U okviru 4. kola Pionirske lige južni Banat – grupa sever Omladinac je izgubio u Opovu od Sloge iz Plandišta 0:5, dok su pioniri sakulskog Borca bili više nego ubedljivi u susretu sa...

Šah – Prva liga Srbije: Opovčani zadržali status prvoligaša

Šah – Prva liga Srbije: Opovčani zadržali status prvoligaša

Opovčani zadržali status prvoligaša Vrnjačka banja, 20 – 30. septembar 2022 - U Vrnjačkoj Banji je održano prvenstvo Prve lige Srbije na kojoj je debitovao opovački ŠK „Bata Ćosić“. Nakon izuzetno teške i naporne borbe naši šahisti su u finišu lige obezbedili opstanak...

najnovije

najčitanije