Prva faza projekta zamene softvera u fabrici vode: PROJEKAT OD NAJVEĆEG ZNAČAJA ZA LOKALNO VODOSNABDEVANJE

22/06/2018

PROJEKAT OD NAJVEĆEG ZNAČAJA ZA LOKALNO VODOSNABDEVANJE
Opovo, 22. jun 2018;
Na lokalitetu Vlaški rit u toku su radovi na umrežavanju bunara između izvorišta i fabrike vode, kao prva faza projekta „Zamene softvera u postrojenju za preradu vode“. Kako direktor Javnog preduzeća „Mladost“ Opovo navodi, u pitanju je projekat od najvećeg značaja za lokalno vodosnabdevanje.

„Softveri su „srce“ fabrike vode čiji rad potpuno zavisi od njihove funkcije. Kao što znate već neko vreme postoje problemi na vezi između izvorišta i postrojenja za preradu. Nažalost, sadašnji softveri su poslednji put servisirani još 2008. godine, a najveći problem sa našim softverima jeste što su sada zastareli i više se ne proizvode. Mi smo 2016. godine uradili jedan delimičan servis jer su bili u potpuno zapuštenom stanju što je moglo da izazove potpuni kolaps opštinskog vodosnabdevanja. Ova investicija je veoma skupa i to je razlog zašto ih nismo već tada zamenili“, izjavio je povodom aktuelnih radova direktor komunalnog preduzeća.

Projekat zamene softvera sprovodi Javno preduzeće „Mladost“ uz sufinansiranje lokalne samouprave. Predsednik opštine dr Zoran Tasić ističe značaj realizacije ovog projekta.

„U pitanju je jedna od najvećih investicija kada je u pitanju komunalno preduzeće, ali nakon realizacije projekta imaćemo stabilno i kvalitetnije vodosnabdevanje. Tokom dve godine mandata uložili smo puno napora, energije i sredstava kako bi smo postrojenje za preradu vode „postavili na noge“. Puno toga je bilo zapušteno ali polako, korak po korak, dovodimo sistem u funkcionalno stanje“, rekao je predsednik opštine.

Umrežavanjem bunara i zamenom softvera, odnosno automatike, omogućiće se i rad bunara broj 4, koji već 11 godina ne radi i više neće postojati mogućnost prekida veze između izvorišta i fabrike vode.

Za realizaciju prve faze projekta predviđeno je 20 radnih dana i angažovano je četiri podizvođača: Đurić Kop (iskop), Faratel (nabavka i montaža), Beosigma (mrežna oprema) i Termomont Elektro (optički kabl).

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije