Sportske igre mladih: USPEŠNA MISIJA OPOVČANA U PANČEVU, IGRE STIŽU U NAŠU OPŠTINU

image_pdfimage_print

USPEŠNA MISIJA OPOVČANA U PANČEVU, IGRE STIŽU U NAŠU OPŠTINU
Opovo, 9. jun 2018;
Već petu godinu zaredom Sportske igre mladih, najveća sportska smotra za decu u regionu, održavaju se u Srbiji. U organizaciji Sportskog saveza Opova i pod pokroviteljstvom lokalne samouprave preko 30 osnovaca iz naše opštine učestvovalo je na Igrama čiji je domaćin bilo Pančevo.

Tribine sportskog centra „Mladost“ na Misi ispunilo je preko 850 osnovaca iz Pančeva i okoline koji su se takmičili u deset disciplina i borili za odlazak na državno prvenstvo u Beogradu (pobednik sa državnog obezbeđuje učešće na regionalnom takmičenju koje će se ove, kao i svake godine ranije održati u Splitu krajem avgusta meseca).

Opovo su predstavljale dve ekipe u uličnom basketu (muška i ženska), ekipa u fudbalu, i dve mešovite ekipe u igri između dve vatre, gde smo imali najviše uspeha, jer je prva ekipa osvojila treće mesto.

Ekipe iz Opova vodili su predsednik Sportskog saveza Igor Vujić, treneri Dejan Fogl i Nemanja Stojanović i nastavnici Dejan Mihajlović i Bojan Vasiljev. Ispred lokalne samouprave a u ime predsednika opštine Opovo dr Zorana Tasića decu je u Pančevu obišao Goran Fogl, pomoćnik predsednika opštine.

– Zahvaljujemo se lokalnoj samoupravi što nam je izašla u susret i obezbedila autobus, kao i predseniku opštine, koji nas uvek podržava i pomaže u sportskim akcijama koje sprovodi naš Savez. Posebno se zahvaljujem Dekiju (Foglu), Nemanji (Stojanoviću), Dejanu (Mihajloviću) i Bojanu (Vasiljevu) što su pomogli oko organizacije i vodili decu kroz takmičenja. Na kraju najviše se zahvaljujem deci, jer su bili fantastični borci na terenima, ali još važnije što su svojim ponašanjem u najlepšem svetlu predstavljala našu opštinu – izjavio je Igor Vujić.

Ovo je na neki način bila uvertira za nas, za turnir u malom fudbalu koji će se u sklopu Sportskih igara mladih održati u Opovu krajem juna (termin još uvek nije određen), ali i za narednu godinu kada će Opovo biti domaćin Igara (poput Pančeva ove godine). (I.V.)