Regionalna razvojna agencija Južni Banat: AKTUELNI KONKURSI MINISTARSTVA PRIVREDE, FONDA ZA RAZVOJ I RAZVOJNE AGENCIJE SRBIJE

29/05/2018

AKTUELNI KONKURSI MINISTARSTVA PRIVREDE, FONDA ZA RAZVOJ I RAZVOJNE AGENCIJE SRBIJE

Opovo, 29. maj 2018;

Od početka godine objavljeno je nekoliko javnih poziva za finansijsku  podršku sektoru privrede. Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj objavilo je: Javni poziv za  dodelu bespovratnih sredstava u okviru PROGRAMA PODSTICANJA RAZVOJA PREDUZETNIŠTVA KROZ FINANSIJSKU PODRŠKU ZA POČETNIKE U POSLOVANjU U 2018. GODINI.

Pravo da se prijave na Javni poziv imaju novoosnovani preduzetnici, mikro i mala privredna društva, koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije u 2017. godini. Sredstva se odobravaju za dogradnju/rekonstrukciju/adaptaciju/sanaciju poslovnog ili proizvodnog prostora, kupovinu opreme (nove ili polovne) i trajna obrtna sredstva.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31.12.2018. godine. Na internet stranama Ministarstva: www.privreda.gov.rs, i Fonda za razvoj Republike Srbije   www.fondzarazvoj.gov.rs može se preuzeti neophodna konkursna dokumentacija: Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru PROGRAMA PODSTICANJA PREDUZETNIŠTVA KROZ RAZVOJNE PROJEKTE U 2018. GODINI.

Pravo da se prijave na Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava i pravo da podnesu zahtev za kredit kod Fonda, imaju preduzetnici, mikro, mali i srednji privredni subjekti i zadruge koji su registrovani u Agenciji za privredne registre, a koji dostave zvanične finansijske izveštaje za prethodne dve godine u kojima nije iskazan neto gubitak i koji ispunjavaju uslove iz Programa. Uslov koji se odnosi na dostavljanje finansijskih izveštaja, ne primenjuje se na preduzetnike koji nemaju obavezu dostavljanja tih izveštaja (preduzetnici koji vode prosto knjigovodstvo i preduzetnici koji paušalno plaćaju porez). Sredstva se odobravaju za kupovinu/izgradnju/dogradnju/rekonstrukciju/adaptaciju/sanaciju poslovnog ili proizvodnog prostora, kupovinu opreme (nove ili polovne), trajna obrtna sredstva i nabavku softvera i drugih nematerijalnih ulaganja. Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31.12.2018. godine.

Na internet stranama Ministarstva: www.privreda.gov.rs, i Fonda za razvoj Republike Srbije   www.fondzarazvoj.gov.rs može se preuzeti neophodna konkursna dokumentacija:

Pored ovih programa Ministarstvo privrede je objavilo i Javni poziv za PROGRAM PODRŠKE MALIM PREDUZEĆIMA ZA NABAVKU OPREME U 2018. GODINI

Program se sprovodi u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i odabranim poslovnim bankama i lizing kompanijom. Pravo da se prijave imaju pravna lica, registrovana u APR kao privredna društva ili zadruge, koja su razvrstana na mikro ili mala pravna lica prema finansijskim izveštajima za 2016. godinu, kao i preduzetnici registrovani u APR.

Sredstva se odobravaju za nabavku nove proizvodne opreme i/ili mašina, transportno-manipulativnih sredstava uključenih u proces proizvodnje i unutrašnjeg transporta i novih delova, specijalizovanih alata za mašine ili drugih kapitalnih dobara. Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše. Na internet stranama Ministarstva: www.privreda.gov.rs, i Razvojne agencije:  www.ras.gov.rs. može se preuzeti neophodna konkursna dokumentacija.

RAZVOJNA AGENCIJA SRBIJE objavila je: Javni poziv za  PROGRAM PODRŠKE KONKURENTNOSTI, PRODUKTIVNOSTI I INTERNACIONALIZACIJI MMSPP U 2018. GODINI.

Namenjen je korisnicima čija je pretežna delatnost proizvodnja ili prerada. Maksimalan iznos odobrenih sredstava može biti do 2.000.000,00 dinara i to kao sufinansiranje u iznosu do 50% bez PDV (refundacija). Sredstva su namenjena za uređenje poslovanja sa međunarodnim standardima, usaglašavanje proizvoda sa tehničkim propisima, razvoj tehnoloških procesa, proizvoda/usluga I individualne nastupe na međunarodnom sajmu u inostranstvu. Rok za podnošenje prijava je 30.09.2018. godine.

Javni poziv za PROGRAM PODRŠKE SEKTORIMA PRERAĐIVAČKE INDUSTRIJE.

Namenjen je korisnicima čija je pretežna delatnost iz sektora prerađivačke industrije I to: industrije mašina i opreme, prehrambene industrije, drvne i industrije nameštaja I industrije gume i plastike. proizvodnja ili prerada. Maksimalan iznos odobrenih sredstava može biti do 2.000.000,00 dinara i to kao sufinansiranje u iznosu do 50% bez PDV (refundacija). Sredstva su namenjena za uređenje poslovanja sa međunarodnim standardima, usaglašavanje proizvoda sa tehničkim propisima, unapređenje postojećih I razvoj novih proizvoda, dizajn i ambalažu, nabavku softvera, izradu studija i projektno tehničke dokumentacije i individualne nastupe na međunarodnom sajmu u inostranstvu. Na internet strani Razvojne agencije:  www.ras.gov.rs. može se preuzeti neophodna konkursna dokumentacija.

Za sve dodatne informacije  možete se obratiti i Regionalnoj razvojnoj agenciji Južni Banat d.o.o. Pančevo na email office@rrajuznibanat.rs

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije