Svečana akademija i majske nagrade: TRI PRIZNANJA ZA ŽIVOTNO DELO (VIDEO)

22/05/2018

TRI PRIZNANJA ZA ŽIVOTNO DELO
Opovo, 22. maja 2018;

Sinoć je održana druga majska akdemija na kojoj je predstavljen izveštaj o radu lokalne samouprave u prethodnih godinu dana i uručene tri majske nagrade istaknutim pojedincima iz naše opštine.

Na početku akademije nacionalnu himnu otpevala je mlada umetnica Elizabeta Jagica, a nakon toga izašli su voditelji i najavili program svečanosti.

Kroz projekciju dokumentarnog filma prisutni gosti su mogli videti šta je sve to lokalna samouprava uradila od maja prošle godine do sada. Po završetku filma predsednik opštine dr Zoran Tasić se obratio skupu. Tasić je istakao da je sve ono što je planirano i obećano 22. maja 2017. godine urađeno i da je zbog toga veoma ponosan jer jer su on i njegov tim još jednom pokazali da se ozbiljno i odgovorno bave svojim poslom. Predsednik opštine je rekao da naša lokalna samouprava, kao i Vlada Republike Srbije, ima svoj put i neprekidno ide napred, a da mu je želja i cilj da svaka naredna godina bude bolja od prethodne i da će svi zajedno vredno raditi da ispune to obećanje.

Ove godine uručene su tri majske nagrade, ovog puta za životno delo. Majske nagrade su dobili Stevan Grujić, Dragoljub Manojlović i Aleksandar Ivić. Bilo je puno sećanja i emocija, a samu dodelu nagrada pratili su dugotrajni aplauzi.

Stevan Grujić, istaknuti sportista i zanatlija rekao je da je ovo priznanje za sve zanatlije naše opštine. Popularni nastavnik Dragan čijom zaslugom danas imamo prelep park smatra da je u video spotu u kojem je predstavljen sve rečeno. Treći laureat, građevinski inženjer i folklorni koreograf Aleksandar Ivić, rekao je da njegovo dostignuće ne bi bilo moguće da nije radio sa talentovanim ljudima i istakao da je kulturna scena u Opovu poslednjih godina mnogo napredovala.

Kao i prošle godine, u programu Akademije su bile i muzičke tačke, a ovog puta predstavili su se mladi umetnici Muzičke škole „Jovan Bandur“ u klasi naše sugrađanke profesorke Ivane Josić – Elizabeta Jagica, Nina Stojanović, Teodora Todorovski i Viktor Lalić.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije