Dom zdravlja Opovo: OTVORENA ROSA ŠKOLA RODITELJSTVA U OPOVU (VIDEO)

18/05/2018

OTVORENA ROSA ŠKOLA RODITELJSTVA U OPOVU
Opovo, 18. maj 2018;

Svečanim presecanjem vrpce danas je u Domu zdravlja Opovo otvorena Rosa škola roditeljstva u kojoj će budući roditelji dobijati stručne savete i podršku tokom trudnoće i prvih godina odrastanja deteta. Tim škole čine pedijatar, ginekolog, stomatolog i patronažne sestre, koji prolaze akreditovanu obuku Gradskog zavoda za javno zdravlje, koja je u skladu sa poslednjim profesionalnim standardima u ovoj oblasti.
Pored zaposlenih u Domu zdravlja Opovo, na svečanosti su prisustvovali predstavnici Rosa vode, Ministarstva zdravlja Republike Srbije i lokalne samouprave.

Škola roditeljstva u Opovu je jedna od ukupno 20 koje Rosa voda otvara u partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije u okviru inicijative pokrenute 2015. godine.

– Ponosni smo što ćemo otvaranjem ukupno 20 škola roditeljstva sistemski osnažiti  postojeću mrežu škola i omogućiti ključnu podršku za roditelje preko 5.000 beba na godišnjem nivou širom Srbije. Zajedno sa Rosa vodom stvorili smo platformu koja pruža sigurnost u periodu proširenja porodice, što je preduslov za zdravo odrastanje i vaspitanje dece – izjavila je dr Snežana Pantić Aksentijević, rukovodilac Grupe za javno zdravlje, Sektor za javno zdravlje i programsku i zdravstvenu zaštitu Ministarstva zdravlja.

Direktorka Doma zdravlja Opovo dr Sofija Popović ističe značaj otvaranja škole roditeljstva za ustanovu koju vodi.

– Izuzetno sam zadovoljna što se ovakvi projekti rade. Pored renoviranja ambulanti koje su sprovedene zaslugom lokalne samouprave, dobili smo zahvaljujući Rosa vodi i Ministarstvu zdravlja jedan renoviran prostor, gde će mladi ljudi, budući roditelji, naći sve odgovore na svom najvećem putu, školi roditeljstva – rekla je direktorka zdravstvene ustanove.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić izrazio je reči zahvalnosti Rosa vodi na društvenoj odgovornosti, a školu roditeljstva nazvao prazničnim poklonom za građane naše opštine.

– Veliki projekat ne samo za našu lokalnu samoupravu već i za Republiku Srbiju, ozbiljno i društveno odgovorno preduzeće Rosa voda još jednom je pokazalo kako i na koji način se treba odnositi prema svojim sugrađanima. Ovo za nas puno znači i nadam se da ćemo kroz nekoliko godina imati popravljenu demografsku sliku naše opštine. Jako mi je drago što je škola roditeljstva otvorena baš danas, jer danas počinje naša manifestacija Dani opštine Opovo, tako da je ovo jedan veliki praznični poklon za građane naše opštine – poručio je Tasić.

Rosa škole roditeljstva nalaze se u kompletno renoviranim i opremljenim prostorijama u domovima zdravlja. Kroz predavanja, vežbe i radionice, budući roditelji imaju priliku da dobiju kredibilne i stručne savete, kao i odgovore na sva pitanja i nedoumice.

– Škole roditeljstva su mesta gde buduće mame i tate pronalaze sigurnost u snalaženju u novim ulogama. Veliku zahvalnost za uspešnost misije škole roditeljstva dugujemo građanima, koji od 2010. godine podržavaju inicijative Rosa vode i Ministarstva zdravlja i doprinose da roditelji širom Srbije budu spokojni i spremniji za nove uloge – izjavila je Nada Filipović, predstavnica Rosa vode

Otvaranje škole roditeljstva u Opovu usledilo je nakon otvaranja deset škola u protekle dve godine, a ovo je treća škola roditeljstva u Vojvodini.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije