Veliko priznanje za lokalnu samoupravu: OPŠTINA OPOVO REKORDER U BRZINI IZDAVANJA GRAĐEVINSKIH DOZVOLA

09/05/2018

OPŠTINA OPOVO REKORDER U BRZINI IZDAVANJA GRAĐEVINSKIH DOZVOLA
Opovo, 9. maj 2018;
Kako izveštavaju Večernje novosti, Opština Opovo je rekorder u brzini izdavanja građevinskih dozvola. Građevinske dozvole i sva ostala rešenja iz ove oblasti u Srbiji se od početka prošle godine dobijaju elektronskim putem. U tom periodu lokalne administracije i republička administracija primili su 131.593 zahteva, a rešeno ih je 124.603.

Sedam radnih dana je u proseku dovoljno za obradu i izdavanje građevinske dozvole, kaže statistika, ali u pojedinim gradovima i opštinama ovaj rok je i sedam puta duži. Prema statističkim podacima Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj, Opovo se navodi kao najekspeditivnija lokalna samouprava u Srbiji gde taj rok iznosi samo dva dana.

U Odeljenju za imovinsko pravne, stambene poslove, urbanizam i građevinarstvo Opštinske uprave Opovo ističu da svoj posao obavljaju profesionalno i da se nadaju da će ovaj podatak uticati na poboljšanje poslovne klime i privlačenja novih investitora u našu opštinu.

– I pre uvođenja elektronske procedure Opština Opovo je u najkraćem mogućem roku izdavala neophodne dozvole u oblasti izgradnje, a uvođenjem elektronske dozvole postupak je dodatno ubrzan. Kao Odeljenje maksimalno se trudimo da postupak ubrzamo i da u saradnji sa investitorima, projektantima i geodetskim organizacijama svaki zahtev rešimo u zakonskom roku, izjavio je povodom ove vesti rukovodilac urbanističkog odeljenja Rade Cvetanović i dodao da je za ovakve rezultate zaslužan i Republički geodetski zavod i Služba za katastar nepokretnosti u Opovu sa kojima njihove Odeljenje tesno sarađuje, kao i imaoci javnih ovlašćenja koji tražene podatke i tehničke uslove izdaju u najkraćem roku.

Ovo nije prvi put da se Opština Opovo i njeno Odeljenje za imovinsko pravne, stambene poslove, urbanizam i građevinarstvo ističu kao jedna od najuspešnijih u Srbiji. Prošle godine, po analizama Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Opština Opovo je svrstana u grupu najuspešnijih jedinica lokalne samouprave u sprovođenju Zakona o ozakonjenju nelegalno izgrađenih objekata zbog čega je resorno Ministarstvo iskazalo zahvalnost našoj opštini za sprovođenje Zakona i poštovanja dogovorenih rokova i kvota.

Zadovoljstvo radom Odeljenja za imovinsko pravne, stambene poslove, urbanizam i građevinarstvo Opštinske uprave Opovo izrazio je i predsednik opštine.

– Mi smo u poslednje dve godine rad opštinske uprave i administracije značajno osavremenili i podigli na viši nivo, sve nove zakonske regulative ispratili smo u rokovima uz obaveznu edukaciju službenika, tako da ovaj podatak možda i nije toliko iznenađenje. U svakom slučaju, drago mi je i ponosan sam što se naša lokalna samouprava pominje u ovako pozitivnom kontekstu i to će nam biti podstrek da rad opštinske administracije još više poboljšamo – izjavio je predsednik opštine dr Zoran Tasić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije