Prvomajski uranak: PUŠILI SE KOTLIĆI I ROŠTILJ UZ OBALE TAMIŠA

01/05/2018

PUŠILI SE KOTLIĆI I ROŠTILJ UZ OBALE TAMIŠA
Opovo, 1. maj 2018;
Prvomajski uranak i ove godine proslavlja se na tradicionalnim izletištima Opštine Opovo. Zbog visokog vodostaja i blata na raspolaganju je nešto manje lokacija nego obično, ali izletnici su se snašli i pronalazili nova mesta.

Pušilo se uz obale Tamiša od roštilja i kotlića, pržila se riba, meso, kuvala riblja čorba, pasulj i gulaš, uz standardna „osveženja“. Okupljalo se porodično, drugarski, kolegijalno i komšijski, a društva su činili stari, mladi ali i mešovito.

Najveća gužva, a i najbolja mesta su se nalazila uz opovačku marinu, gde je bilo i uživo muzike u anplakt verziji koncerta našeg Nikole Grujića.

Naravno, pored izletišta roštilji su radili i po kućama, tako da je praznik rada tradicionalno proslavljen u slavu gastronomije.

Na Vlaštovcu takođe veselo, ranije zakazan revanš meč između mladih i veterana Kertiza (prva utakmica za Božić završena rezultatom 1:0 za veterane) nije odigran jer se veterani zbog zauzetosti nisu pojavili tako da je meč službeno registrovan u korist mladih. Veterani ne priznaju rezultat ali će odigrati majstoricu koja je zakazana za Vidovdan.

Prvi maj ili Međunarodni praznik rada je praznik kojim pripadnici i simpatizeri radničkog pokreta obežavaju sećanje na svoja dostignuća, odnosno žrtve koje su njihovi pripadnici radničkog pokreta podneli kako bi se izborili za veća radna prava. Međunarodni praznik postaje 1890. godine i danas je službeni praznik u preko 80 zemalja, a u još toliko zemalja se neslužbeno slavi, često uz uličnim nemirima.

.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije