Otvaranje ponuda za tretiranje komaraca: PROCEDURA PO HITNOM POSTUPKU, PRVI TRETMAN POJAČAN

26/04/2018

PROCEDURA PO HITNOM POSTUPKU, PRVI TRETMAN POJAČAN
Opovo, 26. april 2018;
Zbog vanredne situacije najezde odraslih formi komaraca već u aprilu, lokalna samouprava po hitnom postupku sprovodi proceduru javne nabavke za treitiranje odraslih formi komaraca iz vazduha i sa zemlje. Nakon objavljivanja poziva za dostavljanje i zakonskog roka za prikupljanje ponuda, danas je opštinska Komisija za javne nabavke sprovela otvaranje ponuda i već istog dana će se uraditi izveštaj o stručnoj oceni ponuda, tako da će Odluka o dodeli ugovora biti spremna do sutra.

– Moramo da budemo ekspeditivni i ako stručna ocena bude pozitivna već sutra možemo da potpišemo ugovor sa izvođačem radova. Zbog vanredne situacije prvi tretman biće pojačan za 30 do 40 posto, tako da će biti tretirano 2.000 hektara iz vazduha i 500 hektara sa zemlje. Očekujem da će se tretman sprovesti već za vikend ali to će zavisiti od meteo uslova, koje već sada počinjemo da pratimo. Nažalost, postoje najave pojačanog vetra u subotu ali ako nam meteo uslovi tada ne budu odgovarali, tretman ćemo izvršiti neki dan posle toga, možda u nedelju ili ponedeljak, izjavio je predsednik opštine dr Zoran Tasić.
A o aktuelnoj situaciji povodom problema sa odraslim formama komaraca u više opština u Vojvodini razgovaralo se u jučerašnjoj emisiji RTV Vojvodine „Vojvodinom“.
Povodom toga predsednik Tasić je imao telefonsko uključenje u emisiju koje možete pogledati na linku dole.
[vsw id=”t–N3NCtTxA” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]

A celu emisiju na sledećem linku:
[vsw id=”ereLZ6NTzJ0″ source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije