U susret Danima knjige: SARADNJA PROSVETNIH RADNIKA U NASTAVI

21/04/2018

SARADNJA PROSVETNIH RADNIKA U NASTAVI
Opovo, 21. april 2018;
Profesorka srpskog jezika  Anita Milanov iz Opova i profesorka razredne nastave Nada Kljajić iz Barande, održale su inovativno – korelativan partnerski dvočas srpskog jezika u matičnoj školi u Opovu, sa učenicma četvrtog i petog razreda. Časovi su održani povodom Međunarodnog dana dečije književnosti (2. april) i Svetskog dana knjige (23. april), a u susret opštinskoj manifestaciji „Dani knjige“ koji tek predstoje.

Na časovima su se đaci upoznali sa biografijama i delima domaćih pesnika i pisaca, utvrdili znanje o autorskoj i narodnoj književnosti. Saznali rezultate o sprovedenoj anonimnoj anketi nad učenicima škole u Opovu, o navikama i interesovanjima učenika prema čitanju knjiga.

Tokom drugog časa, učenici naše opštine su dobili retku priliku da se upoznaju i sa književnim stvaralaštvom dečijeg pisca i učiteljice Nade Kljajić. Na osnovu  pročitanih nagrađenih knjiga „Pisma Andriji“ i „Priča o Lari“, mogli su  slobodno izneti svoja zapažanja i mišljenja. Ovo dobro isplanirano druženje je dobilo sjajan epilog u individualno-kreativnom procesu svakog prisutnog đaka. Od njihovih autorskih priča i pesama formiraće se knjiga, koja će nastaviti svoj „život“ u školskoj biblioteci. U cilju unapređenja nastave, saradnja među kolegama može doneti samo dobrobit; prvo u korist i zadovoljstvo učenika, a zatim i u korist kvalitetnijih međuljudskih odnosa među prosvetnim radnicima.

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije