Novi izgled Vinogradarske ulice: NAKON GREBANOG ASFALTA, POSTAVLJENA I ULIČNA RASVETA (VIDEO)

29/03/2018

NAKON GREBANOG ASFALTA, POSTAVLJENA I ULIČNA RASVETA (VIDEO)
Sakule, 29. mart 2018;
[vsw id=”raFeNd-_DPg” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]

Do prošle godine Vinogradarska ulica u Sakulama bila je gotovo neupotrebljiva za saobraćaj. Zemljani kolovoz je dobrim delom godine bio pod blatom, bujno divlje rastinje je prekrilo veći deo ulice, a zbog odsustva bilo kakve ulične rasvete u ovoj ulici se noću ništa nije videlo. Godinu dana kasnije ulica ima novi izgled, a danas su zajedno sa građanima, ovom ulicom prošetali predsednik opštine dr Zoran Tasić, direktor komunalnog preduzeća Dragan Živković i član Saveta mesne zajednice Sakule Bata Mirkov.

Projektima koje je u poslednjih dve godine inicirala i realizovala lokalna samouprava i Vinogradarska ulica je konačno dobila novi izgled i funkciju. U režiji komunalnog preduzeća divlje rastinje je uklonjeno, smetlišta očišćena, nakon čega je tačno pre godinu dana startovao projekat uređenja zemljanih ulica na teritoriji naše opštine, gde je i Vinogradarska ulica dobila tvrdu podlogu od grebanog asfalta. Kada je ova ulica u pitanju, tu se nije stalo, jer je uskoro dobila i uličnu rasvetu.

Jedan od stanovnika Vinogradarske ulice Đura Kanački ne krije zadovoljstvo urađenim i objašnjava kako je bilo prethodnih godina, a kako je to sada. Kanački posebno ističe praksu lokalne samouprave da se podjednako ulaže u sva četiri opštinska naselja.

– Ovde se nije moglo proći ni pešice, samo traktorima. Trotoare smo davno sami uradili ali su i oni vremenom oronuli. Na kraju ulice je autobuska stanica, ljudi gacaju po blatu, a ulicom potpuni mrak, ujutro kad deca i radnici idu na posao i popodne i uveče kad se vraćaju. Ovo je sada maltene kao u gradu. Urađen je put, svetlo na svaku banderu, trotoar je solidan i može da se ide u svako doba dana i godine. Puno nam znači i hvala predsedniku opštine i lokalnoj samoupravi koja sada isto gleda i podjednako ulaže u sva opštinska mesta, poručio je Đura Kanački.

Postavljanjem ulične rasvete direktor JP „Mladost“ Dragan Živković zaokružuje priču uređenja Vinogradarske ulice ali i najavljuje nove mini projekte na infrastrukturnom uređivanju opštinskih naselja.

– Akcija osvetljavanja ove ulice počela je još prošle godine, prvo krčenjem, blago rečeno „haosa“ koji se tu nalazio, kasnije je lokalna samouprava radila na stvaranju tvrde podloge, koja možda u budućnosti preraste i u asfalt, i kao finale osvetljavanje ove ulice, što smo u ovoj godini i završili. Na oko 1000 metara dužine Vinogradarske ulice postavili smo nekih 12 bandera, montirana je komplet rasveta koju čine štedljive natrijumske sijalice od 150 vati. Naravno, planiramo da radimo i još neke poprečne ulice ali to ćemo precizirati u narednom periodu u zavisnosti od tehničkih mogućnosti komunalnog preduzeća i lokalne samouprave, rekao je Živković.

Predsednik opštine je bio kratak u izjavi nakon današnjeg obilaska ističući da lokalna samouprava na čijem se čelu nalazi ispunjava sve što obeća građanima.

– Kao što smo prošle godine obećali i javna ulična rasveta u Vinogradarskoj ulici je postavljena. Ono što sam već više puta izjavljivao, naš strateški cilj je ravnomeran razvoj svih naseljenih mesta u našoj opštini i to će biti i u budućnosti naš prioritet, izjavio je Tasić.

.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije