Licitacija poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini: NA 26 JAVNIH NADMETANJA IZLICITIRANO 256,66 HEKTARA

27/03/2018

NA 26 JAVNIH NADMETANJA IZLICITIRANO 256,66 HEKTARA
Opovo, 27. mart 2018;
Na jučerašnjoj licitaciji poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u 26 javnih nadmetanja izlicitirano je ukupno 256,66 hektara. Licitiralo je devet učesnika od čega su osam bila fizička i jedno pravno lice. Najviše javnih nadmetanja je bilo za zemlju u KO Opovo (14), zatim Barandi (9), a najmanje u Sefkerinu (2) i Sakulama (1).

Prosečna postignuta cena na licitaciji je bila 22.443,56 dinara po hektaru što je po srednjem kursu Narodne banke Srbije 189,19 evra po hektaru. Kako navode u Komisiji za sprovođenje postupka davanja državnog zemljišta u zakup, razlog ovako niske cene je činjenica da su licitirane i livade i pašnjaci.

– Razlog kašnjenja licitacije je primena pravosnažnih rešenja Agencije za restituciju, tako da smo saglasnost na odluke po pravu prečeg zakupa dobili tek u januaru 2018. godine, izjavio je predsednik Komisije za sprovođenje postupka davanja državnog zemljišta u zakup Milovan Milankov.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Paketi za novorođene bebe OPOVO, 26. maj 2023 – U drugoj majskoj raspoedli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo uručila tri paketa za dve devojčice i jednog dečaka. Dve prinove su aprilske i jedna majska, a bebe su iz Sakula, Barande i Sefkerina.

Krug podrške: Dodeljena prva kuća na EU projektu

Krug podrške: Dodeljena prva kuća na EU projektu

Dodeljena prva kuća na EU projektu OPOVO, 25. maj 2023 - U okviru projekta „Krug podrške“, koji sprovodi opština Opovo u saradnji sa Centrom za sociajlni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku podršku Evropske unije u programu „Podrška Evropske unije...

najnovije

najčitanije