Predškolci i osnovci u zajedničkom projektu: NAŠA PRIČA – LUTKARSKA PREDSTAVA U ZAVRŠNOJ FAZI

19/03/2018

NAŠA PRIČA LUTKARSKA PREDSTAVA U ZAVRŠNOJ FAZI
U organizaciji Ekumenske humanitarne organizacije (EHO), veoma uspešno se realizuje  projekat pod nazivom „Naša priča“ u Predškolskoj ustanovi “Bambi“ i Izdvojemom odeljenju „Olga Petrov“ u Barandi (OŠ „Dositej Obradović“), u kojem učestvuju roditelji dece i đaci predškolske i školske ustanove.

Tokom neformalnih okupljanja učesnika kroz niz vođenih aktivnosti, grade se fleksibilniji stavovi  prema kulturnim različitostima, uz međusobno  poštovanje i uvažavanje. Osmišljena  lutkarska  predstava sa poukom, uskoro, lagano ulazi u sam finiš.

Proteklih nedelja  je u PU „Bambi“ u Barandi i IO „Olga Petrov“u Barandi održano nekoliko zanimljivih  radionica, u kojima su učenici sa roditeljima crtali svoje likove iz predstave, isprobavali dijaloge, družili se i razmenjivali utiske.

Tokom narednih nedelja završiće se scenografija i još nekoliko neophodnih  rekvizita za lutkarsku predstavu. Učenici su zadovoljni svojim ulogama i projektom u celini.  Zbog toga, vidno uzbuđeni,  nestrpljivo iščekuju datum, kada će već u aprilu, moći svojim drugovima prikazati predstavu „Naša priča“. Poruka koju nosi predstava, će pojedinim  đacima predškolskog i školskog uzrasta, svakako doprineti u učvršćivanju  samopoštovanja, ali i razvoju samopouzdanja.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije