Sportski vikend: KOŠARKA U SUBOTU, FUDBAL U NEDELJU

11/04/2014

u SPORT

KOŠARKA U SUBOTU, FUDBAL U NEDELJU
Opovo, 11. april 2014
U nedelju Sakuljani igraju veoma bitnu utakmicu koja hipotetički može puno toga rešiti. Samo na 2 -4 boda ispred ekipa koje se bore za opstanak, Borcu je pobeda preko potrebna kako ne bi ušao u opasnu zonu i zakomplikovao sebi situaciju u finišu prvenstva. Sakuljani su u nedelju domaćini ali im u goste dolazi drugoplasirana ekipa Crvene Zvezde iz Ruskog Sela, koja će sigurno imati ulogu favorita. Pobeda i osvajanje tri boda Borac vodi u mirnije vode, a u slučaju negativnih rezultata Kozare i OFK Kikinde, Sakuljani mogu popraviti mesto na tabeli bar za dve pozicije. S druge strane, poraz ili nerešen rezultat u zavisnosti od ishoda mečeva njihovih direktnih konkurenata mogu im ozbiljno zakomplikovati situaciju. Naravno, još ima dosta da se igra tako da su sve opcije otvorene.
Baranđani gostuju u Kovačici gde će imati prvi pravi ispit u nastavku sezone. Slavija je na četvrtoj poziciji sa četiri boda manje od Radničkog i nalazi se u sjajnoj formi. Iz četiri utakmice u prolećnom delu sezone zabeležili su tri pobede i jedan remi uz respektabilnu gol razliku 16:4.
Tempo dočekuje kovinsku Koloniju koja u nastavku sezone nije osvojila nijedan bod izgubivši sve četiri utakmice. Kolonija je prošle godine istupila iz vojvođanske zone i klub se nalazi u velikoj krizi, a to je i šansa Sefkerincima da odigraju dobar meč i pobedom se koliko – toliko oduže navijačima.
Opovčanima je sada svaki meč biti ili ne biti. Nemaju prava na popravni i na svakoj utakmici moraju ići na pobedu ako žele da ostanu u trci za drugu poziciju. Omladinac je i ovog vikenda domaćin i dočekuje Spartak iz Debeljače. Spartak je u prošlom kolu naneo prvi poraz u prvenstvu prvolasiranoj Mladosti, što govori o kvalitetu i snazi ekipe iz Debeljače. Međutim, osim osvajanja maksimalnog broja bodova u narednim utakmicama Opovčani zavise i od rezultata svojih konkurenata za drugu poziciju Jedinstva i Uniree, tako da im je preko potreban neki njihov kiks kako bi smanjili bodovnu razliku i prestigli ih u direktnim susretima.
U košarkaškom programu ovog vikenda imamo jednu utakmicu. Pioniri Opova u poslednjem kolu ligaškog dela 1. grupe II KSB lige dočekuju ekipu Beko Kotež. Od kada kao domaćini igraju u Opovu, naši mladi košarkaši nisu izgubili na domaćem parketu. Očigledno da im prija kada nastupaju pred svojim navijačima što im daje dodatnog motiva i snage, a da li će tako i ostati videćemo u subotu.

SUBOTA, 12.04.2014
Košarka: 1. Grupa II KSB liga / 14. Kolo
Opovo, 15:00h: Zvezdara Crony Opovo – Beko Kotež
NEDELJA, 13.04.2014.
Fudbal: Druga južnobanatska liga zapad – sever / 15. kolo
Opovo, 16:00h; Omladinac – Spartak (Debeljača)
Fudbal: Prva južnobanatska liga / 20. kolo
Sefkerin, 16:00h; Tempo – Kolonija (Sefkerin)
Kovačica, 16:00h; Slavija – Radnički (Baranda)
Fudbal: Vojvođanska liga istok / 20. kolo
Sakule, 16:00h; Borac – Crvena Zvezda (Rusko Selo)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu OPOVO, 24. mart 2024 – U velikoj sali Klulturnog centra Opovo,  Atletski klub "Spartak" je održao godišnju Skupštinu kluba. Iznet je izveštaj o radu, finasijski izveštaj i takmičarski izveštaj za 2023. godinu, kao i plan...

najnovije

najčitanije