Iz istorije našeg kraja: VUKOVI KOD OPOVA

01/03/2018

VUKOVI KOD OPOVA
Opovo, 1. mart 2018;
Nije tolika retkost da se u Deliblatskoj peščari tokom hladnih zima sa Karpata spuste vukovi. Međutim, mnogo ređe se to dešavalo da se vukovi pojave u jugozapadnom Banatu.
O jednom ovakvom događaju, 20. februara 1940. godine izveštava beogradski list Vreme kada je čopor od nekoliko vukova noću ulazio u torove, a jednom prilikom napali i konja nekog seljaka.

VUKOVI U OPOVOM RITU KOD PANČEVA

Pančevo, 20. februara – Pre nekoliko dana zapaženi su u Opovom ritu čopori vukova. Seljaci koji putuju kroz Rit za Pančevo, pričaju da su na poljanama obližnjih sela videli nekoliko vukova kada su napali na konja nekog seljaka. Tek kada su mu oni pritekli u pomoć, vukovi su na njihovu viku pobegli. Pored ovoga vukovi po noći napadaju stoku seljaka po manjim torovima.

pročitajte još i

Istorija: 165 godina od rođenja Uroša Predića

Istorija: 165 godina od rođenja Uroša Predića

165 godina od rođenja Uroša Predića Danas je tačno 165 godina od rođenja najvećeg slikara realiste, a svakako najomiljenijeg srpskog slikara, čika Uroša Predića. Rođen u Orlovatu, u svešteničkoj porodici, čika Uroš je ceo svoj život posvetio lepoti i umetnosti,...

Iz istorije našeg kraja: Zločin u Opovu 1934 godine

Iz istorije našeg kraja: Zločin u Opovu 1934 godine

Zločin u Opovu 1934 godine OPOVO, 25. septembar 2022 - Svirep zločin koji se dogodio januara 1934. godine u Opovu, a zatim suđenje razbojnicima i dvostrukim ubicama Petru Bogdanovu i Dragutinu Branču, privukao je veliku pažnju tadašnje javnosti i o tome su redovno...

najnovije

najčitanije