Fudbal – Druga južnobanatska liga zapad – sever: POBEDA OMLADINCA UZ VELIKU CENU

06/04/2014

u SPORT

POBEDA OMLADINCA UZ VELIKU CENU
Lukovic, veliko pojacanje OmladincaOpovo, 06. april 2014;
Omladinac (Opovo) – Jedinstvo Stević (Kačarevo) 2:1 (1:1). Pobedom nad direktnim konkurentom Jedinstvom iz Kačareva, Opovčani su teoretski ostali u trci za drugu poziciju i plejof. Utakmica u kojoj su domaći poslednjih 15 – 20 minuta branili rezultat, a sve je moglo mnogo ranije da se završi i to ubedljivom pobedom Omladinca.
Opovčani su relativno rano poveli tako što je Kotlajić nakon izvedenog kornera udarcem glavom loptu poslao u mrežu gostiju. Međutim, desetak minuta pre odlaska na odmor, Nestorovski evrogolom iz slobodnog udarca sa oko 30 metara, poravnava rezultat na 1:1.
Slika ne laze - istovremeno sudija svira prekid a Lukovic sutiraDomaći su u nastavku vrlo brzo ponovo došli do vođstva. Luković seče jedan pas u zadnjoj liniji protivnika, Spasojev skreće loptu u desno do Milića, koji je povlači nekoliko koraka i onda oštrim udarcem po zemlji šalje loptu iza leđa nemoćnog golmana Kačarevaca. Mogli su Opovčani već nakon toga da reše utakmicu ali su za redom, što bi košasrkaški rekli, promašili tri zicera. Prvo je Spasojev sa leve strane izašao sam pred golmana Jedinstva ali je ovaj izvanrednom reakcijom skrenuo loptu u korner.  Identičnu situaciju je imao i Milić, ali sa desne strane, i opet je gostujući golman fantastično reagovao. Treći zicer je promašio Jovanov tako što je sa desetak metara neometan šutirao preko gola.
Milic, za vodjstvo od 2-1Nakon svih tih promašaja fudbaleri Omladinca umalo da napreve od gotovog veresiju. Spasojev je isključen zbog drugog žutog kartona i Opovčani ostaju sa desetoricom igrača u poslednjih dvadesetak minuta. Međutim uspeli su da izdrže pritisak gostiju u finišu utakmice ali je žuti karton „zaradio“ i Luković, kojem je to parni karton zbog čega će morati da pauzira jednu utakmicu. Luković je u poslednjem minutu nadoknade postigao gol ali ga je sudija poništio zbog ofsajda, koji je ruku na srce bio veoma sumnjiv, a Luković je karton dobio jer je prema proceni sudije šutirao nakon što se čula pištaljka.
Kotlajic, strelac prvog gola za OmladinacTeška utakmica gde mnogo toga nije funkcionisalo. Za razliku od prošlih mečeva vezni red nije imao tako dobru saradnju sa napadačima. Dosta „soliralo“ uz previše loših dubinskih pasova, koji su ili bili prekratki ili išli u „bunar“. Ako žele da nastave trku za mesto koje vodi u plejof, Opovčani će morato mnogo ozbiljnije da odigraju naredne utakmice. Takođe, bilo je očigledno da će indisponirani i malo više „nervozni“ Spasojev“ dobiti drugi žuti karton i čudno je da ga Šojić nije ranije izveo iz igre i sprečio isključenje. Luković će moći da bira koju će utakmicu „preskočiti“ ali izostanak ova dva igrača je veliki hendikep za ekipu iz Opova.
Evrogol Nestorovskog, 1-1Izveštaj sa ove utakmice ne može biti potpun a da ne kažemo i nekoliko reči o glavnom sudiji ovog meča. Zaista čudi da je Savez na jednom dosta bitnom meču poslao mladog i neiskusnog (golobradog) sudiju Vojinovića, koji se očiglednu nije snašao ili jednostavno nije dorastao zadatku. U većem delu meča je upravo on bio u prvom planu i svojim neusklađenim kriterijumima oštetio i jednu i drugu ekipu. Verovatno više domaće zbog čega je nakon završetka meča došlo i do nemilih scena na terenu. Ulaska neslužbenih lica, koškasnja i razdvajanja između igrača i onih koji to nisu, što svakako organizatorima nije opravdanje, tako da će od izveštaja delegata zavisiti puno toga.

Sudija Vojinovic

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

U Sakulama se igra derbi prvenstva OPOVO, 19. april 2024 – Ovog vikenda, preciznije u nedelju, najveća pažnja biće usmerena na veliki derbi Druge južnobanatske lige – zapad koji se igra u Sakulama između domaćeg Borca i sefkerinskog Tempa. Utakmica koja će...

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

najnovije

najčitanije