Pogled kroz fudbalski dvogled 2017: BORAC POSUSTAO, RADNIČKI TOPLO-HLADNO, OMLADINAC KASKA, TEMPO NA ZAČELJU

26/12/2017

u SPORT

BORAC POSUSTAO, RADNIČKI TOPLO-HLADNO, OMLADINAC KASKA, TEMPO NA ZAČELJU
Opovo, 25. decembar 2017;
Postavljeni zadatak traži rešenje, odnosno put do zacrtanog cilja. Nekada je na cilju zadovoljstvo, nekada
razočaranje.
Ove godine tri od četiri opštinska kluba (Borac, Omladinac i Tempo) proslavljaju 90 godina postojanja. U sezonu su ušli sa različitim ciljevima, stigli su na pola puta, a kako se čini i zadaci su samo na pola odrađeni. Neki su zadovoljniji, neki su očekivali više…

Borac iz Sakula treću godinu zaredom igra u Srpskoj ligi – grupa Vojvodina, a bez dileme će tu ostati i naredne godine. Apetiti su možda bili veći, ali posle odličnog starta prvenstva usledio je nešto lošiji period, naročito je to važilo za mečeve koje su Sakuljani igrali kod kuće na stadionu „Sveti Nikola“, pa se desio pad na tabeli sa druge pozicije, koju su dugo držali, na čak šesto mesto. Fudbaleri Borca su bili veoma gostoljubivi domaćini tokom jesenjeg dela prvenstva, na sedam mečeva ostvarili su po tri pobede i poraza i jednu nerešenu utakmicu (ukupno 8 pobeda, 4 poraza i tri nerešena rezultata). Zaključak je očigledan, ako Borac popravi utisak sa domaćeg terena, sigurno će preskočiti neki stepenik na tabeli. Prošlu sezonu su završili na četvrtoj poziciji, videćemo šta donosi proleće 2018. godine.

Radnički iz Barande polusezonu je završio na osmoj poziciji na tabeli Prve južnobanatske lige. Prethodne sezone  baranđanske „Vrane“ kao pobednici Druge južnobanatske lige izborili su plasman u viši rang. Posle polovine prvenstva sigurna pozicija u sredini tabele garantuje opuštenije proleće, ali pitanje je koliko su želeli, ali i mogli fudbaleri Radničkog?

Tokom jeseni igrali su po principu toplo-hladno, a to pokazuje i trenutno stanje: šest pobeda, sedam poraza i dve nerešene utakmice. Pošto je Radnički protiv sedam ekipa koje su plasirane na tabeli ispod njega ostvario tri pobede uz četiri poraza, jasno je da su mogli bolje protiv ekipa iz donjeg doma. Istina, poraze od ovih ekipa ostvarili su na gostovanjima, a pobede kod kuće. Za razliku od Borca, Radnički nije bio druželjubiv domaćin sa pet pobeda, porazom i nerešenim rezultatom, a osam domaćinstava od starta prolećnog dela prvenstva možda će popraviti trenutno stanje na tabeli.

Posle sedam odigranih kola u Drugoj južnobanatskoj ligi Omladinac je sa nestrpljenjem očekivao derbi u Opovu protiv Mundiala. Ispostavilo se da je jedan detalj sa tog meča skrenuo Omladinac sa pravog puta. Fudbaleri Omladinca su se borili, bili bolji rival, ali lopta nije htela u gol. Iznenadni neodbranjivi šut završio je u mreži Opovčana i gostima doneo tri boda. Poslednji meč Opovčani su odigrali u Idvoru, po pravoj kataklizmi od vremena u kojoj su se bolje snašli domaćini. Sa dva poraza iz poslednja dva kola fudbaleri iz Opova su ipak ostali na četvrtoj poziciji, što im i dalje daje za pravo da se nadaju da ako ne sa više, onda baš sa te pozicije odu u baraž za viši rang. Međutim, da je bilo trijumfa na poslednje dve utakmice, koji su po prikazanoj igri bili u džepu Opovčana, olakšan bi bio put u nastavak takmičenja. Na kraju prethodne sezone bili su sedmi sa samo četiri pobede, koliko ih već sada imaju.

Po završetku polusezone Omladinac je doživeo najteži poraz. Teško je spomenuti, još teže zaboraviti… Ekipa je ostala bez zamenika kapitena i najboljeg igrača iz jesenjeg dela prvenstva Srđana Mećave, koji je tragično izgubio život.

Sefkerinski Tempo ne može da se pohvali dobrim rezultatima iz prethodne jeseni. Četiri boda (pobeda i nerešen meč) iz devet kola ostavili su Sefkerince da sa pretposlednje pozicije budu maltene samo posmatrači. Na kraju prvenstva Tempo je napustio trener i predsednik kluba, a na novoj upravi je da odedi nove ciljeve za proleće.

Inače, u sezoni 2016/2017 Tempo je takođe tavorio na pretposlednjoj poziciji na tabeli.

Sasvim je drugačija situacija sa omladincima Tempa, koji su na tabeli Južnobanatske omladinske lige zasluženo prvi. Omladinci sakulskog Borca pred kraj su popravili utisak i polusezonu završili na šestoj poziciji, dok je opovački podmladak sa samo jednom pobedom.

U kadetskoj ligi južnog Banata Radnički iz Barande je treći sa četiri pobede, dok je Borac peti sa samo

jednim trijumfom. Pioniri Borca se takmiče u Prvoj pionirskoj ligi, a ispred njih je put koji moraju da savladaju pre protivnika, pre svega tehniku i disciplinu, a od njih se i dalje ne očekuje, niti traže sportski rezultati. Osim u Sakulama, polaznici fudbala mogu prve korake da naprave i u opovačkom Sportiku, koji radi pod sloganom „Fudbal, škola, zabava, igra = deca“.

Dečaci Borca su u decembarskim danima učestvovai i u zimskoj ligi u Kačarevu, dok su malo stariji, dečaci rođeni 2003. godine, osvojili turnir u Beogradu i pred Novu godinu se okitili medaljama, a u klupske vitrine doneli vredan trofej.

Piše: IGOR VUJIĆ

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu OPOVO, 28. april 2024 – Opovački fudbaleri se sa gostovanja u Samošu vraćaju sa tri nova boda i to im je peta pobeda u nizu. U prolećnom delu prvenstva, Opovčani su ostvarili maksimalan učinak – pet utakmica, pet pobeda....

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

najnovije

najčitanije