Košarka – Mlađe kategorije KSV: PIONIRI VELIKI I U PORAZU, KADETI PALI U PANČEVU

24/12/2017

u SPORT

PIONIRI VELIKI I U PORAZU, KADETI PALI U PANČEVU
Opovo, 23. decembar 2017;
Pioniri i kadeti Opova 99 okončali su jesenji deo prvenstva porazima u poslednjem kolu.
Pioniri su u četvrtak odigrali odloženu utakmicu protiv Velike Kikinde, izgubili su 83:81, ali su u verovatno najlepšem meču za gledanje koji je odigran ove jeseni pokazali da timskim radom i te kako mogu da pariraju i jačim ekipama.

Naši dečaci su loše počeli meč, gosti su poveli 12 razlike, ali se Opovčani nisu predavali. Potpuno su se vratili u utakmicu, poveli i održavali prednost od dva do četiri poena. Tako je bilo do kraja, kada ih je zadesio peh. Na scenu su stupile sudije, prvo je najbolji pojedinac Mihajlo Radovanov (48 poena) dobio petu ličnu grešku , a onda i trener isključujuću posle druge tehničke. Dečaci nisu klonuli, već su se sami organizovali (bez pomoći sa klupe), pa čak imali i napad za pobedu pri vođstvu gostiju 82:81. Nisu uspeli da postignu pogodak, a sa linije penala Velika Kikinda je postavila konačan rezultat. Opovački košarkaši su kroz borbenost, zalaganje i uz timski duh prikazali veoma lepu košarkašku predstavu.

Tabela – pioniri 12. kolo: 1. PETROVGRAD 1 (Zrenjanin) 8-1, 2. KRIS KROS (Pančevo) 7-1, 3. MLADOST OM (Omoljica) 4-3, 4. OPOVO 99 (Opovo) 2-7, 5. VELIKA KIKINDA (Kikinda) 3-4, 6. TAMIŠ (Pančevo) 0-8.

Kadeti su u Pančevu izgubili od Tamiša 91:56, a osim u poslednjoj deonici meča, koju su naši dobili 15:14, domaćin je dominirao u ostalim periodima igre.

Tabela – kadeti 12. kolo: 1. TAMIŠ (Pančevo) 10-0, 2. PETROVGRAD 2 (Zrenjanin) 8-1, 3. PROLETER NAFTAGAS (Zrenjanin) 7-3, 4. ŽELEZNIČAR STAR BASKET (Inđija) 6-4, 5. OPOVO 99 (Opovo) 3-7, 6. VRŠAC DOO (Vršac) 3-6, 7. JADRAN (Golubinci) 1-9, 8. VELIKA KIKINDA (Kikinda) 3-4, 9. JEDINSTVO NB  (Novi Bečej) 1-8.

Piše: IGOR VUJIĆ

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Radnički sa novim trenerom upisao pobedu BARANDA, 28. april 2024 – Pod vođstvom novog trenera Mirka Lutovca, Baranđani su zabeležili pobedu u susretu sa najslabijom ekipom Prve južnobanatske lige. RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Alibunar) 4:1 (2:0); Očekivano...

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu OPOVO, 28. april 2024 – Opovački fudbaleri se sa gostovanja u Samošu vraćaju sa tri nova boda i to im je peta pobeda u nizu. U prolećnom delu prvenstva, Opovčani su ostvarili maksimalan učinak – pet utakmica, pet pobeda....

najnovije

najčitanije