Bio jednom jedan… NOĆ BAJKI U SEFKERINSKOJ ŠKOLI

22/12/2017

NOĆ BAJKI U SEFKERINSKOJ ŠKOLI
Sefkerin, 22. decembar 2017;
Na vrlo originalan način gde su deci bila „zaposlena“ sva čula, u sefkerinskoj školi večeras je organizovan književni hepening za učenike pod nazivom „Noć bajki“.

Jedna od učionica bila je potpuno preuređena kao staro domaćinstvo sa improvizovanim ognjištem i prigušenim svetlom, deca su sedela na jastucima i ćilimima, jele su se kokice, na video bimu smenjivali tematski slajdovi, a bajke su čitali nastavnici. Istovremeno, ostvarena je i interakcija jer se nakon svakog čitanja razgovaralo i analizirala tema.

Idejni tvorac ovog lepog događaja je nastavnik srpskog jezika Dragomir Burnać, koji je zajedno sa ostalim nastavnicima sefkerinske škole i pedagoškim asistentom sproveo ovaj mali projekat.

– Ovo veče smo zamislili pre svega kao veče zajedništva, da se deca okupe spontano, da shvate da su upućeni jedni na druge, da mogu da žive zajedno pod jednim krovom u isto vreme. I kokice koje smo spremili simbolizuju neku vrstu jednakosti, svi imaju iste grickalice i uslove bez obzira na njihov materijalni status, jer svi imaju ista prava na život i detinjstvo. Na ovaj način želeli smo i da promovišemo toleranciju i smanjenje vršnjačkog nasilja koje je sve zastupljenije i koga nažalost ponekad ima i kod nas, tako da je ovo prilika da ih zbližimo i da imaju o čemu da pričaju, a da to nisu video igrice, program koji se servira sa televizije, nego lepa reč, bajka, neki drugi svet koji će probuditi maštu i lepo započeti raspust, izjavio je povodom večerašnjeg događaja Dragomir Burnać.

Direktorka OŠ „Dositej Obradović“ Milica Cuca, koja je prisutvovala i bila jedan od čitača, izrazila je zadovoljstvo realizacijom ovog projekta ističući njegov pedagoški i socijalni efekat. (Č.V.)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

OPOVO, 2. Maj 2024 17h - Veliki Petak - večernja služba i iznošenje plaštanice (petak, 3. maj) 09h -  Velika subota - liturgija  (subota 4. maj) 00:00 - Vaskršnje jutrenje. 9h - Vaskršnja liturgija u (nedelja, 5. maj) 17h  Večernje 07h - Jutrenje (ponedeljak, 6. maj)...

najnovije

najčitanije