Limenkica – ulaznica za predstavu Patkica Žutkica: GLEDAMO PREDSTAVU, UČIMO SE EKOLOGIJI

08/10/2017

GLEDAMO PREDSTAVU, UČIMO SE EKOLOGIJI
Opovo, 08. oktobar 2017;
Poslednjeg dana obeležavanja Dečje nedelje, Kulturni centar Opovo priredio je za naše mališane pozorišnu poredstavu „Patkica Žutkica“ u izvođenju Dečjeg pozorišta „Čarapa“. Istovremeno, ovo je prva pozorišna predstava u Kulturnom centru u sklopu projekta „Limenkica – ulaznica“ u okviru kojeg će deca u naredna tri meseca imati priliku da gledaju šest predstava (tri u oktobru, dve u novembru i jednu u decembru).

Za svaku od ovih šest predstava predprogram počinje sat vremena ranije i odvija se u holu Kulturnog centra gde se predaju limenke, dobijaju parice Alu-koini za koje deca kupuju ulaznice, kao i razne stvari u Limenka šopu (ekološke torbe, olovke, priveske, knjige), a zajedno sa maskotom akcije čovekom sa Alu planete Li-menom presuju limenke, koje se kasnije distribuiraju u centar za reciklažu.

Cilj projekta je objasniti deci šta je reciklaža i zašto je dobro da se uključe u ovaj projekat. Naučiće sve o reciklaži i zaštiti životne sredine, da limenka nije otpad, smeće koje treba da završi u korpi za otpatke ili, još gore, kraj nje ili u travi. Da imenka ima svoju vrednost i da je mogu pretočiti u vrednost ulaznice za pozorište.

Predstava „Patkica Žutkica“ i premijera projekta sa limenkama odlično je ispraćena od strane dece i njihovih roditelja i prikupljeno je preko 1000 limenki. Sala je bila prepuna, mnogi od roditelja su morali da stoje, a glumci, kao i na prethodnim predstavama sjajni, tako da su deca zaista uživala. Nova predstava sledi već naredne nedelje (15. oktobar) u istom terminu.

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Galerija Jovan Popović: „Preobražaj“ Nine Peleš u Opovu

Galerija Jovan Popović: „Preobražaj“ Nine Peleš u Opovu

„Preobražaj“ Nine Peleš u Opovu https://youtu.be/FIc3BtQCU-o OPOVO, 27. april 2024 – U okviru likovnog programa opovačke Galerije „Jovan Popović“, otvorena je treća ovogodišnja izložba pod nazivom „Preobražaj“ čiji je autor beogradska umetnica Nina Peleš, koja je...

Književni susret sa Daliborom Daničićem i Boškom Ćirkovićem

Književni susret sa Daliborom Daničićem i Boškom Ćirkovićem

OPOVO, 25. april 2024 – U maloj sali Kulturnog centra Opovo, održan je veoma posećen književni susret, koji je na kraju prerastao i u muzičko veče. Gosti opovačke kulturne ustanove su bila dva pisca, Dalibor Daničić i Boško Ćirković – Škabo. Dalibor Daničić je...

najnovije

najčitanije