Toplotni talas „Lucifer“ nad Srbijom: PRAZNE ULICE, OSVEŽENJE SAMO NA RECI

04/08/2017

PRAZNE ULICE, OSVEŽENJE SAMO NA RECI
Opovo, 04. avgust 2017;
U delovima južne i istočne Evrope danas su temperature iznad 40 stepeni. Toplotni talas koji je pogodio 11 država Italijani su nazvali „Lucifer“ i pod njegovim uticajem rasplamsavaju se šumski požari, nanosi se šteta usevima ali i donosi prve žrtve, prenosi agencija Rojters. Srbija je jedna od tri države koja se u potpunosti nalazi u crvenoj zoni.

U Opovu i okolini izuzetno toplo, u prepodnevnim časovima tokom radnog vremena na ulicama je još i bilo ljudi, međutim, tokom poslepodneva ulice su opustele, a bašte kafea su prazne.

Građani spas nalaze na plažama uz Tamiš gde se koliko – toliko mogu osvežiti. Juče je podignuta ustava, tako da ima protoka i voda je čista.

Očekuje se da će visoke temperature preko 40 stepeni trajati barem do ponedeljka. Početkom naredne nedelje osveženje, ali u sredu i četvrtak ponovo toplo sa temperaturom od 35 do 40 stepeni.

Građanima se preporučuje da izbegavaju direktno izlaganje suncu, kao i izlaske tokom najtoplijeg dela dana, primena adekvatne zaštite od UV zračenja i unošenje dovoljne količine tečnosti. Nepovoljne biometeorološke prilike mogu prouzrokovati pojačane tegobe kod hronično obolelih, pa im se savetuje ograničenje fizičkih napora i striktno pridržavanje saveta lekara.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije