Zavod za biocide: KOMARCI, NOSIOCI VIRUSA ZAPADNOG NILA NA ŠEST LOKACIJA

25/07/2017

KOMARCI, NOSIOCI VIRUSA ZAPADNOG NILA NA ŠEST LOKACIJA
Pančevo, 25. juli 2017
Prema najnovijoj analizi Zavoda za biocide, na šest lokacija u Pančevu i okolini pronađeni su komarci nosioci virusa Zapadnog Nila. Uzorkovanje je obavljeno 18. i 19. jula.

Prema rečima Zdenke Miljković, gradske sekretarke za zaštitu životne sredine, komarci nosioci ovog virusa su pronađeni u Omoljici, Starčevu, Banatskom Brestovcu, Ivanovu, kod Industrije stakla i u Vojlovici. Dakle, u pitanju je južni deo Pančeva.  Gradska sekretarka nam je takođe rekla da je broj komaraca znatno manji u poređenju sa prethodnim godinama.

Iz gradskog Sekretarijata za zaštitu životnje sredine obavestili su nas i da će danas izdati nalog nadležnoj službi za tretman komaraca. S obzirom na to da meteorolozi RHMZ-a za naredne dane predviđaju nestabilno vreme, ne može se sa sigurnošću reći kada će doći prskanja komaraca – biće to kada se steknu povoljni vremenski uslovi.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

OPOVO, 2. Maj 2024 17h - Veliki Petak - večernja služba i iznošenje plaštanice (petak, 3. maj) 09h -  Velika subota - liturgija  (subota 4. maj) 00:00 - Vaskršnje jutrenje. 9h - Vaskršnja liturgija u (nedelja, 5. maj) 17h  Večernje 07h - Jutrenje (ponedeljak, 6. maj)...

najnovije

najčitanije