Adaptacija Zdravstvene ambulante Sakule: POBOLJŠANJE ENERGETSKE I PROSTORNE FUNKCIONALNOSTI

22/06/2017

POBOLJŠANJE ENERGETSKE I PROSTORNE FUNKCIONALNOSTI
Sakule, 22. jun 2017;
Kao što je početkom godine bilo i najavljeno, radovi na sanaciji i adaptaciji objekta Zdravstvene ambulante Sakule startovali su pre četiri dana i odvijaju se po planu. Tim povodom radove su obišli predsednik opštine Opovo dr Zoran Tasić, predsednik Saveta mesne zajednice Sakule Milorad Ješin, direktor Javnog preduzeća „Mladost“ Opovo Dragan Živković, rukovodioci odeljenja za privredu i finansije i urbanizam i građevinarstvo Slavko Mančev i Rade Cvetanaović.

Vrednost projekta je 2.914.644,96 dinara bez pdv, a rok za završetak radova iznosi 40 kalendarskih dana. Sredstva za ovaj projekat obezbeđena su preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, dok lokalna samouprava sufinansira projekat sa 10 posto ukupne vrednosti. U skopu projekta radiće se pripremni, betonski, zidarski, izolaterski, stolarski, keramičarskio i molersko – farbarski radovi, sanitarna oprema i izmeštanje apoteke u objekat zdravstvene ambulante, dok je JP „Mladost“ zaduženo za radove na vodovodnim instalacijama.

Nakon obilaska predsednik opštine dr Zoran Tasić je izjavio da je ovaj projekat rezultat želje i strategije da se u sva četiri opštinska mesta podjednako ulaže, a budžetska sredstva ravnomerno raspodeljuju na sve segmente društva.

– U pitanju je objekat od velike važnosti za građanstvo Sakula, a o kojem prethodne administracije lokalne samouprave nisu vodile računa. Slična situacija je i u Sefkerinu, gde takođe, uskoro počinjemo sa istim projektom adaptacije zdravstvene ambulante, najavio je predsednik opštine. Ovaj objekat je bio u zaista ruiniranom stanju, a poseban problem je bio u njegovoj energetskoj neefiksnosti, gde smo imali situacije da nam lekari dok primaju pacijente sede u zimskim jaknama. Takođe, adaptacijom ovog objekta rešićemo i njegovu prostornu funkcionalnost, tako da će se po završetku radova u okviru objekta nalaziti i apoteka.

Tasić ističe podatak da je aktuelna lokalna vlast zatekla dug Doma zdravlja Opovo od oko 100 miliona dinara, što je 40 posto ukupnog opštinskog godišnjeg budžeta. Domaćinskim planiranjem i zalaganjem lokalne samouprave dug je u relativno kratkom periodu smanjen za 20 miliona dinara, a sa svim poveriocima su zaključeni ugovori o reprogramiranju dugova, tako da Dom zdravlja Opovo normalno funkcioniše.

– Uveli smo red i apsolutnu kontrolu, sada se likvidno posluje i očekujemo u narednom periodu potpunu stabilazaciju zdravstvene ustanove, rekao je dr Zoran Tasić nakon obilaska radova u Sakulama.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije