Fudbal – Druga južnobanatska liga Zapad / finale plejofa: BARANDA SLAVI MARKOVIĆA, VRANE U PRVOJ JUŽNOBANATSKOJ LIGI

12/06/2017

u SPORT

BARANDA SLAVI MARKOVIĆA, VRANE U PRVOJ JUŽNOBANATSKOJ LIGI
Baranda, 11. jun 2017;
RADNIČKI (Baranda) – SPARTAK (Debeljača) 1:0 (0:0); Golom Markovića u 60. minutu Radnički se nakon jedne sezone ekspresno vraća tamo gde mu je i mesto – u Prvu južnobanatsku ligu. Minimalnom pobedom u revanšu finala plejofa Druge južnobanatske lige Zapad, Baranđani su krunisali sezonu i ostvarili zacrtani cilj na početku prvenstva.

I pre početka očekivala se teška utakmica. Šojić je izveo standardan sastav ali bez veterana Šušnjara koji je zbog povrede sedeo na klupi, tako da je meč, kao i u Debeljači započeo Stefanović. Na štopersku poziciju se vratio Kotlajić mada je bilo evidentno da ga povreda prepone još uvek muči.

Tvrdo prvo poluvreme. Vrane imaju posed lopte, gosti se opredeljuju za čuvanje rezultata iz prvog meča i igraju na kontra napad, međutim pravih prilika nema ni sa jedne strane. Na „tribinama“ fantastična atmosfera. Nekoliko stotina gledalaca bodri svoje timove. Iz Debeljača je stigao pun autobus navijača, a prisutni su i brojni ljubitelji fudbala iz Sakula, Idvora, Opova, Sefkerina i Glogonja.

Drugo poluvreme slično prvom. Posed lopte na strani fudbalera Radničkog ali nema realizacije. Kao i u Debeljači Šojić umesto Stefanovića uvodi Stojanovića, međutim, i dalje se rezultat ne menja, a u srca navijača Radničkog polako ulazi zebnja.

U 57. minutu, napadač Spartaka Tiodorović ima priliku ali je Lazović na mestu. A onda u 60. minutu eksplozija oduševljenja. Velika gužva u šesnaestercu Spartaka, najspretniji je Aleksandar Marković i lopta je u mreži odličnog golmana Vasića.

Nakon primljenog gola gosti su se otvorili tako da su Baranđani imali prilike i da povećaju vođstvo. Iz jednog kontra napada Dobrić je odlično skočio ispred golmana Vasića i poslao loptu u mrežu, međutim pomoćni sudija je signalizirao ofsajd poziciju.

Poslednjih 15 minuta fudbaleri Spartaka kreću na sve ili ništa, pritiskaju gol Radničkog i stvaraju nekoliko izglednih prilika. U jednom trenutku, nakon izletanja golmana Lazovića duboko u teren, jedan od fudbalera Spartaka šalje loptu u praznu mrežu, međutim, Jovičin stiže i spasava siguran gol. Sudija Janjuš produžava meč za tri minuta ali ni to nije bilo dovoljno gostima da izjednače. Poslednji zvižduk i veliko slavlje je moglo da počne.

Pobednički pehar je primio kapiten Dragomir Šušnjar, dok su na tribinama gorele baklje. Slavlje je trajalo do duboko u noć, a palo je i kolektivno šišanje na nulu. Od sledeće sezone Radnički je ponovo član Prve južnobanatske lige.

RADNIČKI: Lazović, Lazin, Jovičin, Carević, Jovanović, Kotlajić, Stefanović (Stojanović 54’), Cvetković (Radojev 90’), Marković, Dobrić, Cukić.

IGRAČ UTAKMICE: Dušan Dobrić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu OPOVO, 24. mart 2024 – U velikoj sali Klulturnog centra Opovo,  Atletski klub "Spartak" je održao godišnju Skupštinu kluba. Iznet je izveštaj o radu, finasijski izveštaj i takmičarski izveštaj za 2023. godinu, kao i plan...

najnovije

najčitanije