Druga južnobanatska liga Zapad / finale: CUKIĆ VRATIO VRANE U ŽIVOT

07/06/2017

u SPORT

CUKIĆ VRATIO VRANE U ŽIVOT
Debeljača, 07. jun 2017;
SPARTAK (Debeljača) – RADNIČKI (Baranda) 2:1 (1:0); Imaju Baranđani aktivan rezultat pred revanš u nedelju, ali imaju i puno razloga za brigu. U odnosu na poslednje mečeve, fudbaleri Radničkog su bili potpuno neprepoznatljivi. Da li je to bila trema i važnost utakmice, prepune tribine na kojima je po slobodnoj proceni bilo 400 – 500 gledalaca ili nešto treće, tek Baranđani su bili daleko ispod svog nivoa. Evidentno je da nedostaju Kotlajić u poslednjoj liniji i Šušnjar u veznom redu, i činjenica je da Dobrić nije dobijao upotrebljive duge lopte za svoje kontra napade. Bilo je kraćih perioda kada su Vrane igrale kako treba ali veći deo utakmice to je bilo mlako u odbrani, dosta bezidejno i pre svega sporo u veznom redu, kao i slaba pokretljivost u špicu.

U prvih dvadesetak minuta izjednačena borba u kojoj su Baranđani imali par dobrih prilika. Jovičin je u 10. minutu odlično šutirao sa oko 18 metara ali je golman Vasić sjajnom paradom izbio loptu u korner. U 20. minutu Cukić se oslobađa svog pratioca ulazi u šesnaesterac ali njegov šut blokira jedan od odbrambenih igrača Spartaka, ipak, ta lopta dolazi do Markovića ali golman Vasić pravovremeno istrčava i brani njegov udarac.

U nastavku ređaju se napadi i prilike domaćina. Nakon istrčavanja Lazovića skoro do polovine terena u 24. minutu, jedan od Spartakovih fudbalera šalje dobru loptu sa oko 40 metara u prazan gol Radničkog ali Bata Carević je na mestu i glavom je izbacuje u polje. Međutim, tri minuta kasnije nakon nepotrebnog zadržavanja lopte greši mladi Radojev, Radnički gubi loptu, a Tiodorović izbija sam ispred Lazovića koga majstorski lobuje za vođstvo Spartaka.

U drugom poluvremenu Spartak nastavlja sa agresivnom igrom na sredini terena i napadima koji su sve opasniji, a Baranđani mogu samo da zahvale napadačima protivničkog tima što im koncentracija nije bila najsajnija u završnici. Ipak, u 52. minutu loša procena i dodavanje Jovičina, Spartakovi fudbaleri seku loptu koja dolazi do Angelovskog, koji prodire iskosa udesno i strašnim udarcem pod prečku matira nemoćnog Lazovića.

Nakon drugog primljenog gola Šojić se odlučuje na izmenu i izvodi Stefanovića, a u igru ubacuje Stojanovića, koji je uneo mnogo više živosti u napadu Baranđana. Nekoliko njegovih solo prodora po levoj strani, nažalost nije imao ko da ispravi, ali svejedno, igra se prebacila na polovinu Spartaka. Pokušava Stojanović iz kornera da iznenadi (57’) ali Vasić još jednom pokazuje da je golman visoke klase. U 68. minutu protesti Baranđana koji opravdano traže penal jer je jedan od domaćih igrača u padu igrao rukom ali sudija ne pokazuje na belu tačku. A onda, u 78. minutu na scenu stupa Branislav Cukić. Slobodan udarac sa desne strane iskosa sa udaljenosti oko 17. metara. Zalet, oštar šut i „kifla“ koja zaobilazi živi zid i završava u donjem desnom uglu Vasićeve mreže za veliku radost fudbalera i navijača Radničkog, koji su i ovog puta bili u velikom broju na gostovanju.

Do kraja meča pritisak Baranđana, koji su u zaustavnom vremenu postigli pogodak ali koji je poništen zbog faula u napadu, tako da se utakmica završila minimalnom pobedom domaćina.

Imaće Spartakovi fudbaleri za čim da žale jer su imali priliku na 2:0 da dotuku indisponiranog rivala, koji sada ima mnogo povoljniji rezultat pred revanš. Naravno, vrlo aktivan rezultat za Baranđane, pogodak u gostima, ali rezultat koji traži mnogo bolju i efikasniju igru u revanšu.

RADNIČKI: Lazović, Lazin, Radojev, Jovanović, Carević, Jovičin, Stefanović (Stojanović), Cvetković, Cukić, Marković, Dobrić.

 

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije