Međunarodni dan izazova: OPOVČANI BOLJI OD BUJANOVCA

03/06/2017

OPOVČANI BOLJI OD BUJANOVCA
Opovo, 03. jun 2017;
Svake godine u poslednjoj sredi meseca maja obeležava se Međunarodi dan izazova, gde Srbija učestvuje već 22 godine. Ove godine je više od 100 opština i gradova učestvovalo u takmičenju podeljene u 4 kategorije u zavisnosti od broja stanovnika, a ove godine učešće je uzela i Opština Opovo, koja je Nacionalnim žrebom nastupala “protiv” Opštine Bujanovac.

Učešće na teritoriji naše opštine uzeli su fudbalske i košarkaške ekipe OFK Stenli Vojvodina i Opovo 99, kao i Predškolska ustanova Bambi i Osnovna škola “Dositej Obradović”. U svakom slučaju, Dan izazova u našoj opštini  je obeležilo više stotina učesnika među kojima su najbrojniji bili najmlađi.

U susretu Opova i Bujanovca, koji su nastupili u prvoj kategoriji opština do 20.000 stanovnika, naša opština je pobedila sa procentom učešća od 13.22%.

U DANU IZAZOVA može da učestvuje – svo stanovništvo prijavljenih opština i gradova, kao i oni koji rade ili trenutno borave u njima – zaposleni, studenti, turisti itd.

Učestvovanje podrazumeva uključenje u bilo koji sport, igru i fizičku aktivnost u trajanju od najmanje 15 minuta neprekidno.

Registrovaće se i vrednovati samo učešće koje bude u sredu, 31. maja između 0700 i 2000 časova, posle čega će se sumirati rezultati i odmah dostaviti Asocijaciji Sport za sve Srbije.

U opštinskim/gradskim granicama učestvovanje je moguće bilo gde – kod kuće, na poslu, u školama, obdaništima, u sportsko – rekreativnim klubovima, centrima za rekreaciju, parkovima, zelenim površinama i sl.

Grupe i pojedinci koji učestvuju u Danu Izazova svoje učešće prijavljuju Organizatoru akcije u svojoj opštini/gradu putem telefona ili predavanjem prijavnog lista.

Suparničke opštine/gradovi u pripremi realizacije uspostavljaju kontakt, a na Dan Izazova razmenjuju delegaciju čiji članovi, pored uspostavljanja saradnje na svim mogućim poljima, vrše i kontrolu uspešnosti sprovođenja manifestacije i na osnovu ocenjenog rezultata potpisuju izveštaj za suparničku opštinu/grad.

U 2000 časova ukupan broj učesnika u opštini/gradu se upoređuje sa brojem građana te opštine/grada i utvrđuje se procenat učešća. Konačni procenat učesnika iz jedne opštine/grada se upoređuje sa procentom učesnika iz zvanično suparničke opštine/grada. Opština/grad sa većim procentom pobeđuje. Pobednik ima pravo da istakne zastavu svog grada u suparničkoj opštini/gradu u trajanju od nedelju dana.

Uspeh Dana Izazova u velikoj meri zavisi od atraktivnosti i raznolikosti programa. Što su veće mogućnosti za učesnike, to je veća šansa za opštinu/grad da pobedi.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije