Putopis: PUTOVANJE KROZ EUROPA PARK

25/05/2017

PUTOVANJE KROZ EUROPA PARK
Opovo, 25. Maj 2017;
Firma AIRvenik iz Opova organizovala je putovanje u Nemacku i posetu Europa parku za svoje zaposlene. Europa park je najveći i najzabavniji tematski park u Nemačkoj. Po popularnosti Europa park se nalazi tik iza čuvenog Diznilenda u Parizu. Nalazi se na jugo-zapadu Nemačke u mestu Rust (između Frajburga i Strasbura) i nudi vam put po celoj Evropi na jednom mestu.

I pre nego što uđete čućete neverovatne vriske sa rolerkostera „Srebrna zvezda” visokog 73 metra! Nudi vam se mogućnost da otkrijete raznolikost arhitekture, gastronomije, istorije i kulture evropskih zemalja kroz 13 tematskih delova, a njih 12 čine zemlje Nemačka, Francuska, Italija, Velika Britanija, Rusija, Švajcarska, Grčka, Španija, Holandija, Skandinavija, Austrija i Island. Jedna zona je posvećena deci. Svaka zona ima veliki broj ringišpila nazvanih po imenu zemlje u kojoj se “nalazi”. Ovo je pravi raj za lovce adrenalina. Sedamdeset hektara zabave predstavlja ozbiljan izazov, jer ćete želeti da probate sve atrakcija i vidite sve instalacije i objekte, počevši od tvrđave Baltazara i sve do realnog modela svemirske stanice MIR. Magija čeka na vratima!

U Europa-Parku Nemačka Euro-Maus u društvu svoje devojke i slona Euro-Fana pozdravlja smele posetioce. Kada zakoračite u park željno Vas iščekuje palata sa predivnim vrtom, venecijanski karneval, ukusne palačinke, viteške borbe, vatreni flamenko, rafting na norveškim fjordovima, i još mnogo toga. Zamislite, to je samo početak putovanja oko sveta u vremenu.Među brzim ali veoma bezbednim atrakcijama, koje očekuje one najhrabrije, sigurno će vas očarati giganti poput „Silver Star! (visina – 73 m), “Blue Fire” (38 m), “Euro-Mir” (28 m). Deca svih uzrasta će radosno uživati u atrakciji “Kraljevsto kralja Artura”, jer na putovanju sa tim junakom možete naučiti mnogo korisnih stvari.

Evo nekih zanimljivijih zabava u Europa-parku koje smo mi posetili:

„Fjord rafting” – u skandinavskom delu. Vožnja počinje lagano i vremenom se ubrzava, a nakon nje možete biti poprilično iskvašeni. „Euro Mir” – u Rusiji. Iz tamne sobe krećete vozićem kroz tamne hodnike i krivine da bi da biste stigli do vrha građevine. Kada izađe na sunce, voz staje na oko 20 metara iznad zemlje i onda kreće da se spušta neverovatnom brzinom bacajući vas levo-desno. „Magic Cinema 4D” – u Francuskoj. U toku 20 minuta filma gledate neverovatnu animaciju uz odličan zvuk. Sedišta vam se pomeraju, duva vetar i voda vam prska lice. U italijanskom delu možete posetiti ukleti dvorac, a u “Grčkoj” ćete videti sve bogove iz antičke mitologije izbliza. Jedna od najnovijih četvrti, Island, omogućava posetiocima užitak u vožnji koja za 2,5 sekunde dostiže brzinu od 0 do 100 km/h.

Pomalo umorni, ali zadovoljni sa bezbroj utiska ulazimo u novu radnu nedelju nasmejani, fer prema sebi i drugima. U ambijentu međusobnog poštovanja i kolegijalnosti delimo znanje, uspehe i poraze. To nam je važno i to je ključ našeg uspeha. Sve u svemu, ne razdvajamo lično i profesionalno zadovoljstvo i zbog toga na posao dolazimo nasmejani!

Ana Savulov Milovanov

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije