Akcija dobrovoljnog davanja krvi: U OPOVU I SEFKERINU SE ODAZVALO 88 DAVALACA KRVI

25/05/2017

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:
U OPOVU I SEFKERINU ODAZVALO SE 80 DAVALACA

Opovo / Sefkerin, 24. maj 2017;
Crveni krst Opovo u saradnji sa Republičkim zavodom za transfuziju krvi održao akciju dobrovoljnog davanja krvi u Opovu i Sefkerinu. Na akciji se odazvalo 80 davalaca, od toga krv je dalo 66 davalaca, a 14 odbijeno 14 iz medicinskih razloga.
U prostorijama osnovne škole u Opovu akciji se odazvalo 35 davalaca, krv dao 31 davalac odbijeno 4 iz medicinskih razloga. U Sefkerinu akciji se odazvalo 45 davalaca, krv dalo 35, odbijeno 10 davalaca iz medicinskih razloga.
Dobrovoljno – anonimno – neplaćeno – principi su na kojima se zasniva davanje krvi. Davanjem ovog nezamenljivog leka, davalac ni na koji način ne ugrožava svoje zdravlje, a na jedinstven način učestvuje u zbrinjavanju pacijenata. Transfuzijom krvi spašavaju se milioni života svake godine, poboljšava se kvalitet života i produžava životni vek pacijentima koji boluju od najtežih bolesti.
Poštovani davaoci, hvala za datu krv!

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije