Međunarodni dan porodice: NAČELNICA JUŽNOBANATSKOG OKRUGA POSETILA BAMBI

16/05/2017

NAČELNICA JUŽNOBANATSKOG OKRUGA POSETILA BAMBI
Opovo, 17. maj 2017;
Povodom „Međunarodnog dana porodice“, Predškolsku ustanovu „Bambi“ u Opovu posetila je načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Danijela Lončar, koja je zajedno sa predsednikom opštine Opovo dr Zoranom Tasićem i rukovodstvom ustanove obišla odeljenja i družila se sa decom vrtića Bambi.

Od strane Okruga, ustanovi su uručene igračke što je mališane posebno obradovalo.
Načelnica južnobanatskog upravnog okruga nije krila zadovoljstvo i impresije onim što je videla tokom obilaska.

Zadovoljstvo mi je što se na dan posvećen porodici družim baš sa mališanima vrtića Bambi iz Opova. Divni vaspitači, osoblje i još divnija deca, vesela i radna atmosfera i uredan prostor odaju utisak topline i poznatih mirisa. Za trenutak sam se vratila u vreme kada sam i sama bila u vrtiću.
Danas sam ovde sa željom da promovišem značaj i važnost porodice i pravih porodičnih vrednosti. Porodica je osnovna ćelija društa i kao takva mora biti jaka, stabilna i sigurna, jer samo takva može biti dobar osnov za jaku, stabilnu i sigurnu državu. Država je tih činjenica svesna, te iz tog razloga čini sve što je moguće da obezbedi što je moguće više uslova za to. Doneto je niz zakonskih i podzakonskih akata koji se tiču porodice, suzbijanja nasilja u porodici, donose se i sprovode socijalni programi i kao možda najvažnija mera, čini se sve, da se stopa nezaposlenosti smanji. Više zaposlenih ljudi znači i više finansijski obezbeđenih porodica, a ekonomska nezavisnost i stabilnost su jedini put ka osnaženoj porodici, istakla je načelnica Lončar.

Predsednik opštine je istakao odličnu saradnju lokalne samouprave sa predškolskom ustanovom i posebno pohvalio rad direktorke Jelene Mitić i njenih saradnica u vođenju ustanove.

– Zaista sam zadovoljan na koji način ova ustanova funkcioniše i mi se trudimo da kroz sufinansiranje projekata što više pomognemo. Lokalna samouprava je finansirala besplatan celodnevni boravak za svako treće dete po redu rođenja u porodici bez obzira da li roditelji deteta već imaju jedno ili više dece u predškolskoj ustanovi, a u ovom trenutku su aktuelni projekti dogradnje kuhinje na objektu u Opovu i izrada projektno – tehničke dokumentacije za izgradnju vrtića u Sefkerinu, rekao je predsednik opštine Opovo dr Zoran Tasić.

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije