Fudbal – Druga južnobanatska liga Zapad / 17. kolo: OMLADINAC – TEMPO, TRILER DERBI PRIPAO SEFKERINCIMA

14/05/2017

u SPORT

OMLADINAC – TEMPO, TRILER DERBI PRIPAO SEFKERINCIMA
Opovo, 14. maj 2017;
OMLADINAC (Opovo) – TEMPO (Sefkerin) 3:4 (1:3); Prolećni derbi između Omladinca i Tempa pripao je Sefkerincima. Izuzetno uzbudljiva utakmica u kojoj smo videli sedam golova i neizvesna do poslednjeg zvižduka sudije. I jedan i drugi tim ušli su u ovaj meč rasterećeno jer nije ništa bitno nije odlučivao osim komšijskog rivaliteta koji datira od kada postoje ova dva kluba.

Tokom svih 90 minuta igralo se potpuno otvoreno tako da je pored velikog broja golova bio izuzetno veliki broj prilika sa obe strane. Utakmicu je obeležila i velika borbenost, muška igra u kojoj su svi igrači dali trenutni maksimum. U ekipi domaćina posebno su se istakli Rankov i Mosić, dok su u ekipi Tempa nerešive enigme za protivnika bili Đoševski i Ilkić, kao i dvostruki strelac Milankov. Naravno, moramo istaći i golmana sefkerinske ekipe Đinovića, koji je u bitnim momentima za ekipu odbranio par zicera i čak zabeležio gol asistenciju.

Već na početku meča prvu šansu je imao Đoševski kada je šutirao iskosa sa desne strane. U 13. minutu Vukelić šalje sa leve aut linije odličnu loptu u šesnaesterac gde je Mosić glavom prosleđuje u suprotan Đinovićev ugao za vođstvo domaćina. Mogao je Ždero nakon toga da izjednači ali je neshvatljivo promašio stopostotnu priliku. Popović je vratio loptu golmanu što je Ždero „pročitao“, stigao pre Šiđanina koga zaobilazi, odlazi malo više iskosa, ali onda loptu umesto u praznu mrežu šalje pored stative. Moglo je to da se osveti Sefkerincima jer Opovčani polovinom poluvremena imaju nekoliko izglednih prilika, ali Đinović odlično reaguje i brani udarce Mosića i dva puta Kostića.

Trenutak koji je možda presudio meč dogodio se u 33. minutu. Polsednja linija Omladinca izašla je visoko, golman Đinović rukom baca loptu na drugu polovinu terena, sve je to ispratio veteran Đoševski koji prihvata loptu izlazi sam ispred Šiđanina, koji ga prilikom intervencije ruši. Sudija Milanović pokazuje na belu tačku, a Šiđaninu kao poslednjem igraču odbrane crveni karton. Siguran izvođač penala bio je kapiten Milankov.

Mesto Šiđanina, na gol Omladinca je stao Čačija, a Opovčani meč nastavljaju sa deset igrača. Kada se već očekivao kraj prvog poluvremena Sefkerinci za dva minuta (44’ i 45’) postižu dva pogotka za vođstvo od 3:1. Slobodan udarac sa leve strane uz korner liniju izvodi Ilkić, precizna lopta dolazi do Milankova, a ovaj glavom šalje loptu iza leđa Čačije. Minut kasnije, Ždero oduzima loptu poslednjem igraču odbrane ali ovog puta je siguran egzekutor.

Bez obzira što su imali igrača manje, opovčani u nastavku meča igraju potpuno otvoreno, napadaju ali ostavljaju prostora za kontra napade Sefkerincima. Bukvalno ređaju pruilike na obe strane ali su i Đinović i Čačija na visini zadatka. Ipak domaćin u 65. minutu iz jednog kontra napada smanjuje vođstvo Tempa. Na Kostićev centaršut, Soldatović je na pravom mestu i udarcem glavom šalje loptu pored nemoćnog Đinovića.

Otvoreno se igra i posle ovog pogotka. Opovčani u jednom napadu reklamiraju igranje rukom u šesnaestercu ali sudija nakon konsultacija sa pomoćnikom ne pokazuje na belu tačku zbog čega trener omladinca Rošulj oštro ptrotestuje. Ilkić direktno iz kornera pogađa stativu, a onda penal za domaćina. Nakon šuta Kostića lopta pogađa jednog od igrača Tempa u ruku, a Milanović pokazuje na „kreč“. Kostić preuzima odgovornost i u 80. minutu izjednačuje rezultat. Međutim, da tu ne bude kraj pobrinuli su se pet minuta kasnije Ilkić i Petković. Teledirigovan lopta Ilkića sa leve aut linije skoro sa polovine terena, volej Petkovića pod prečku i ogromna radost Sefkerinaca za kako se ispostavilo konačan rezultat i pobedu.

IGRAČ UTAKMICE: Marko Ilkić

OMLADINAC: Šiđanin, Arsenović (Savić), Jovanović, Mitić, Soldatović, Popović, M. Kostić, Vukelić (Marinković), Rankov, Mosić, Markuc (Čačija).

TEMPO: Đinović, Živkov, Ilkić, Petković, Simeon, I. Kostić, Suba (Živković), Ždero (Paunović), Đoševski, Todorovski (Krstevski), Milankov.

Rezultati 17. kola: Omladinac – Tempo 1:3; Polet – Spartak 3:0; Radnički – Pobeda 3:1; Glogonj – Unirea 2:0.

TABELA: 1. Radnički (39); 2. Spartak (35); 3. Polet (28); 4. Glogonj (26); 5. Mladost (24); 6. Unirea (21); 7. Omladinac (13); 8. Tempo (11); 9. Pobeda (1).

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu OPOVO, 24. mart 2024 – U velikoj sali Klulturnog centra Opovo,  Atletski klub "Spartak" je održao godišnju Skupštinu kluba. Iznet je izveštaj o radu, finasijski izveštaj i takmičarski izveštaj za 2023. godinu, kao i plan...

najnovije

najčitanije