Mobilizacija i razvoj romske zajednice: PRVI MODUL ODRŽAN U OPOVU

11/05/2017

PRVI MODUL ODRŽAN U OPOVU
Opovo, 11. maj 2017;
U sklopu projekta „Mobilizacija i razvoj romske zajednice“, Ekumenska humanitarna organizacija je tokom dva dana predavanja i obuke održala prvi ovogodišnji modul u Opovu.

U sklopu trogodišnjeg projekta biće sprovedene aktivnosti na unapredjenju znanja i veština predstavnika romske zajednice iz šest opština u Srbiji. Učesnice i učesnici projekta su predstavnici romskih zajednica iz partnerskih opština, kao i predstavnici institucija, lokalne samouprave i drugih zainteresovanih grupa.
Cilj projekta je razvoj kapaciteta predstavnika iz marginalizovanih grupa u partnerskim opštinama u Srbiji kroz bolji pristup uslugama na lokalnom nivou, kao i upoznavanje sa osnovnim ljudskim pravima, mentorstvo i razvoj njihovih sposobnosti, ali i mobilizacijom sopstvenih resursa same zajednice.

Ciljnu grupu projekta čine predstavnici marginalizovanih grupa, a pre svega predstavnici romskih naselja, koji imaju potencijal i interes da svoju sredinu unaprede i omoguće bolji pristup informacijama i uslugama pripadnicima marginalizovanih grupa kako na lokalu, tako i na nacionalnom nivou, kao i umrežavanje relevantnih institucija sa predstavnicima lokalne zajednice.
Unutar ciljne grupe, korisnici projekta odabrani su na osnovu sledećih kriterijuma: Potreba za podrškom i unapredjenjem znanja i veština; Spremnost i motivacija za učenje i mobilizaciju zajednice; Potencijali zajednice.

Ove godine za partnerske opštine odabrani su Grad Pančevo, Opština Opovo i Opština Kovačica.
Aktivnosti kojima bi korisnici bili podržani zavisiće pre svega od njihovih individualnih potreba, ali i zajedničkih prioriteta definisanih pre i tokom obuke. Predvidjeno je da učesnici prođu četiri modula sa sledećim temama: Ljudska i manjinska prava i rodna ravnopravnost; Strateško / organizaciono planiranje i upravljanje projektima; Timski rad, rukovodjenje, veštine komunikacije i odnosi sa javnošću; Javno zastupanje, umrežavanje i mobilizacija lokalne zajednice.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije