Uređenje zemljanih ulica: STARTOVALI RADOVI U BARANDI I SAKULAMA

31/03/2017

STARTOVALI RADOVI U BARANDI I SAKULAMA
Baranda / Sakule, 31. mart 2017;
Kao što je krajem prošle godine najavljeno na početku aktuelne građevinske sezone startovali su radovi na uređenju zemljanih i neasfaltiranih ulica u Barandi i Sakulama. Ovim radovima prethodila je povoljna nabavka 1500m³ grebanog asfalta koje je doniralo Javno preduzeće „Putevi Srbije“, a za koji je plaćena samo pdv vrednost, čime je ostvarena nezanemarljiva ušteda.

U narednom periodu u Barandi će se raditi nešto više od kilometra ulica širine 3 do 4 metra i to deo ulice Borisa Kidriča, Ive Lole Ribara (od Stevice Jovanovića do tzv Male Albanije) i Bezimena (od Ive Lole Ribara do ulice 29. novembar), dok će se u Sakulama raditi ulice Banatska (200m), koja je započeta prošle godine i sada se nastavlja, zatim Vinogradarska (650m) i Omladinska (350m).

– Kao što smo prošle godine najavili cilj lokalne samouprave je da do kraja mandata u na teritoriji Opštine Opovo ne bude ni jedna zemljana ulica. Ovo je prva faza uređenja, a nakon godinu dana stabilizacije kompletnog terena, naravno u zavisnosti od mogućnosti, eventualno izvrši i asfaltiranje, izjavio je predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Aktuelni radovi podrazumevaju riperovanje za one ulice koje se već nalaze pod određenim kamenom, zatim ojačanje tucanikom pa grebanim asfaltom, dok će se na potpuno zemljanim ulicama raditi prvo iskop, zatim u sloju od 15cm postavljati kamen tucanik granulacije od 0 do 31mm i na kraju u sloju od 10 do 15cm grebani asfalt.

Ukupna vrednost ovih radova koje izvodi firma Ras Inžinjering je oko 4.400.000 dinara, gde će iz opštinskog budžeta biti izdvojeno 3.800.000, dok će mesne zajednice uložiti 600.000 dinara.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije