Radovi u mesnim zajednicama: NOVO RUHO CENTRALNOG DELA SEFKERINA

18/03/2017

NOVO RUHO CENTRALNOG DELA SEFKERINA
Sefkerin, 18. mart 2017;
U Sefkerinu se ovih dana sprovode radovi na nekoliko lokacija, tako da će po njihovom završetku centralni deo ovog mesta dobiti potpuno novi izgled. Tim povodom Sefkerin su juče obišli predsednik opštine dr Zoran Tasić i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević.

Nakon betoniranja trotoara i pešačkih staza u parku, oko škole i apoteke, betoniran je i trotoar u delu ulice Žarka Zrenjanina gde je do sada bila samo zemljana staza. Na ovaj način u Sefkerinu je sa početkom ovogodišnje građevinske sezone betonirano ukupno 660 kvadratnih metara trotoara i staza.

Pored radova na betoniranju, u zgradi mesne zajednice okrečeno je 550 kvadratnih metara enterijera, a postavljanjem vrata i prozora zatvoren je i ulazni deo objekta, čime se dobilo na radnoj površini.

– Radove na betoniranju trotoara izvodili smo na osnovu sugestija građana, a što se tiče objekta mesne zajednice uređenjem enterijera zgrade u kojoj se nalazi mesna kancelarija, matična služba i biblioteka, doveli smo u funkcionalno stanje, jer mesna zajednica je primarna i veoma bitna spona između građana i lokalne samouprave, izjavio je pomoćnik predsednika opštine Nebojša Kovačević, koji je inače zadužen za koordinaciju sa mesnim zajednicama.

Dok se izvode građevinski i molerski radovi, radnici JP „Mladost“ istovremeno sprovode radove na uređenju parka i zelenih površina, kao i na sanaciji postojeće i montiranju nove javne rasvete.

Direktor komunalnog preduzeća Dragan Živković upoznao je na terenu predsednika opštine sa dosadašnjim tokom radova kao i planovima za naredni period.

– Radove izvodimo u sinhronizaciji sa kabinetom predsednika opštine i mesnom zajednicom, sprovodimo uređenje zelenih površina parka, a u toku je i rekonstrukcija javne rasvete koja podrazumeva montiranje četiri nova reflektora koji će osvetljavati spomenik, kao i postavljanje tri nova kandelabra, dok će se na postojećoj rasveti koja poslednjih godina nije funkcionisala zameniti kugle sa novom led rasvetom, rekao je tom prilikom Dragan Živković.

Do juče je postavljeno preko 100 metara kablova i betonirane su stope na kojima će se postaviti stubovi za reflektore i kandelabri. Nakon završetka radova u Sefkerinu, radnici komunalnog preduzeća prelaze u Barandu gde će se raditi na sličnim poslovima u baranđanskom parku i centru.

Predsednik opštine je prilikom obilaska istakao da se nastavlja politika lokalne samouprave ravnomerne raspodele i ulaganja u sva četiri opštinska mesta.

– Poseban akcenat stavljamo na angažovanju lokalnih firmi prilikom izvođenja svih ovih radova. Nije u pitanju samo „lokal patriotizam“ jer na ovaj način pomažemo lokalno preduzetništvo i ljude koji su svoje firme registrovali na teritoriji naše opštine gde plaćaju doprinose i porez, a zapošljavaju i angažuju domaće radnike. Ovakvom poslovnom politikom svi imamo korist, a istovremeno, na ovakav način pospešujemo i lokalni standard. Isto važi i za Javno preduzeće „Mladost“, koje nakon podrške lokalne samouprave i tehničkog opremanja, pre svega u mehanizaciji, sada može da izvodi veliki deo lokalnih projekata i samim tim jača kao preduzeće, poručio je predsednik opštine dr Zoran Tasić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije